İpek Kıraç kimdir? İpek Kıraç kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?

İpek Kıraç kimdir? İpek Kıraç kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?
Son yıllarda babası ile yaşadığı miras davası ile gündeme gelen İpek Kıraç Forbes'in açıkladığı Türkiye'nin en zenginleri 2023 listesinde 5. oldu. Peki İpek Kıraç kimdir? İpek Kıraç kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?

İpek Kıraç kimdir?

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen finans ve iş dünyası dergisi Forbes, son Milyarderler Listesi'ni yayımladı. İpek Kıraç, Forbes'un 2023 Milyarderler Listesi'ne göre Türkiye'nin en zengin beşinci ismi olarak yer aldı. Peki İpek Kıraç kimdir? İpek Kıraç kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?

İPEK KIRAÇ KİMDİR?

İpek Kıraç, 29 Kasım 1984 tarihinde İstanbul'da doğdu. Türk iş insanı ve yönetici olan Kıraç, Vehbi Koç'un torunudur ve iş dünyasında önemli bir yere sahiptir. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Eğitimini Koç Özel Lisesi'nde tamamladıktan sonra, Brown Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden 2007 yılında mezun oldu. Ardından, 2009 yılında başladığı Brown Üniversitesi Halk Sağlığı programında yüksek lisans eğitimine devam etti ve UMass Tıp Fakültesi'nde ALS hastalığı üzerine araştırmalar yürüttü.

İpek Kıraç, iş hayatına 2012 - 2021 yılları arasında Sirena Marine Denizcilik San. Ticaret A.Ş.'nin CEO'luğunu üstlenerek başladı. Bu dönemde, şirket stratejik bir dönüşüm geçirdi ve lüks yelkenli ve motor yatlar sektöründe kendi markasını geliştirerek Türkiye'nin en büyük ilk 500 ihracatçısı arasına girdi. Kıraç'ın liderliği altında şirketin cirosu 10 yıldan az bir sürede 5 kat büyürken, kârlılığı ise aynı sürede 20 kat arttı.

İpek Kıraç ayrıca, Suna ve İnan Kıraç Vakfı'nın Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmekte olup, annesi Suna Kıraç'ın ismini taşıyan "Suna'nın Kızları" adlı bir eğitim inisiyatifi başlatmıştır. Bu proje, kız çocuklarını hayallerini gerçekleştirmeleri yolunda destekleyici bir ekosistem oluşturmayı amaçlamaktadır.

İpek Kıraç, iş dünyasındaki liderliğinin yanı sıra çeşitli kurumlarda yöneticilik görevlerini üstlenmektedir. Vehbi Koç Vakfı, Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş., Amerikan Hastanesi, Zer Merkezi Hizmetler A.Ş., Arçelik Pazarlama A.Ş. ve Setur Servis Turistik A.Ş. gibi kuruluşların yönetim kurullarında yer almaktadır.

Kıraç ayrıca, Koç Okulu Yönetim Kurulu Başkanıdır ve Koç Üniversitesi ile Galatasaray Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Mütevelli Heyet Üyeliği görevlerine devam etmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar