İngiltere'de kabine 'acil' koduyla toplanıyor

İngiltere'de kabine 'acil' koduyla toplanıyor
İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın öncülüğünde gerçekleşen acil kabine toplantısı, ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki Husilere yönelik planladığı askeri saldırılarla ilgili önemli gelişmeleri ele aldı.

İngiltere hükümetinin acil durum komitesi (COBRA) ve Ulusal Güvenlik Konseyi'nin sabah saatlerinde düzenlenen toplantılarının ardından Başbakan Rishi Sunak, yerel saatle 19.45'te acil kabine toplantısı kararı aldı.

Toplantının odak noktasının, ABD ve İngiltere'nin 9 Ocak'ta Kızıldeniz'in güneyinde uluslararası nakliye yollarını hedef alan Husilere karşı gerçekleştirdiği askeri operasyon olduğu düşünülüyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından dün yapılan açıklamada, ABD ve İngiltere'nin söz konusu bölgede Husilere ait 21 İHA ve füzeyi etkisiz hale getirerek uluslararası nakliye yollarını koruma amacını taşıyan bir operasyon düzenlediği ifade edilmişti. İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, 9 Ocak'taki saldırıyı Husilerin bölgede gerçekleştirdiği en büyük saldırı olarak değerlendirmişti.

Geçtiğimiz yıl aralık ayında Husilerin artan saldırılarına karşı ABD liderliğinde oluşturulan çok uluslu koalisyonun Kızıldeniz bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ettiği biliniyor. Acil kabine toplantısı sonrasında, bölgedeki güvenlik durumuyla ilgili alınacak önlemler ve geleceğe yönelik stratejilerin değerlendirildiği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar