İngiltere Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği yapmak için UEFA'ya başvuru yaptı.

İngiltere Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği yapmak için UEFA'ya başvuru yaptı.
Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye'yi "kırmızı listeye" alan İngiltere, İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasının İngiltere'de oynanması için UEFA'yla görüştüklerini açıkladı.

İngiltere'den Türkiye aleyhine başvuru!

Kovid-19 salgını nedeniyle Türkiye'yi "kırmızı listeye" alan İngiltere, İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasının İngiltere'de oynanması için UEFA'yla görüştüklerini açıkladı.

Türkiye'nin kırmızı listeye alındığını ve Türkiye'den gelenlerin masraflarını kendileri karşılamak üzere 10 gün süreyle otel karantinasında kalma şartı getirildiğini açıklayan İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps İstanbul'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi maçına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Maalesef Türkiye'yi kırmızı listeye alıyoruz ve bunun bazı yansımaları olacak" açıklamasında bulunan İngiliz bakan, finale kalan iki İngiliz takım arasındaki maçı izlemek için takımların taraftarlarının Türkiye'ye gidemeyeceğini belirtti.

UEFA İLE GÖRÜŞÜYORUZ

İngiliz bakan, bu maçın Türkiye yerine İngiltere'de oynanması için Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA'yla görüşüldüğünü kaydetti.

UEFA ile görüşmeyi İngiliz Futbol Federasyonu'nun yürüttüğünü ifade eden Shapps yer konusunda son kararı UEFA'nın vereceğini ama iki İngiliz takımının oynayacağı maça ev sahipliği yapmaya hazır ve gönüllü olduklarının altını çizdi.

Şampiyonlar Ligi'nde finale kalan İngiliz takımlar Chelsea ile Manchester City'nin 29 Mayıs tarihinde İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılması planlanıyordu.

TÜRKİYE'DE PANDEMİ SÜRECİ

Son dönemde Kovid-19 vaka sayısında ciddi bir artış yaşanan Türkiye'de tedbirler sıkılaştırılmış, 29 Nisan'dan itibaren "tam kapanma" olarak adlandırılan sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmaya başladı. Son 24 saatte Türkiye'de 20 bin 107 kişinin testi pozitif çıktı, 278 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye'deki artan vaka sonucunda Fransa ve İngiltere Türkiye'den gelenlere karantina uygulanmasını zorunlu hale getirdiklerini açıkladı.

İngiltere bu kapsamda Türkiye'den gelenlerin masraflarını kendileri karşılamak üzere 10 günlük otel karantinasında kalmalarını zorunlu tutuyor. (Euronews)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar