İngiliz devi ABD'lilere satılıyor: Premier Lig'den bir takıma daha sıra geldi

İngiliz devi ABD'lilere satılıyor: Premier Lig'den bir takıma daha sıra geldi
ABD'li 777 Partners LLC şirketi Premier Lig devi için anlaşmaya yakın. Satışın gerçekleşmesi halinde Premier Lig’de ABD’lilerin sahip olduğu takım sayısı 10’a yükselecek.

ABD’li 777 Partners LLC şirketinin Everton kulübünü satın almak için bir anlaşmaya oldukça yakın olduğu belirtildi. Satışın gerçekleşmesi halinde Premier Lig’de ABD’lilerin sahip olduğu takım sayısı 10’a yükselecek.

1409309397-0.jpg

ABD'LİLERİN SAHİP OLACAĞI TAKIM SAYISI 10’A YÜKSELECEK

Satışın tamamlanması halinde 20 takımlı Premier Lig’de ABD’lilerin sahip olduğu takım sayısı 10’a yükselecek. Tarafların görüşmelerin ileri aşamalarında olduğu ancak anlaşmanın hala başarısızlıkla sonuçlanabileceği belirtiliyor.

Everton son iki sezonda küme düşmekten kıl payı kurtuldu ve bu sezona sadece bir beraberlik ve üç mağlubiyetle kötü bir başlangıç yaptı.

Premier Lig’den bir alt lig olan Champions League’e düşmenin maliyeti kayda değer derecede yüksek. Yayın ücretleri Premier League’de 100 milyon sterlinden (125 milyon dolar) Champions League’de 10 milyon sterlinin (12,5 milyon dolar) altına düşüyor ancak küme düşen takımlar gördükleri zararı yumuşatmak için üç yıl boyunca ayrı bir ödeme alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar