Influencer sertifikası nasıl alınır? Influencer sertifika programı nedir? Influencer sertifikasının şartları neler?

Influencer sertifikası nasıl alınır? Influencer sertifika programı nedir? Influencer sertifikasının şartları neler?
Ticaret Bakanlığı tarafından Influencer Sertifika programı duyuruldu. Program kapsamında Influencer olanların veya olmak isteyenlerin hepsinin sertifika alması gerekiyor. Peki Influencer sertifikası nasıl alınır? Influencer sertifika programı nedir? Influencer sertifikasının şartları neler?

Ticaret Bakanlığı tarafından 'Influencer Sertifika Programı' adlı bir yeni prosedür açıklandı. Binlerce influencer'ı ilgilendiren program insanlar tarafından merak ediliyor. Peki Influencer sertifikası nasıl alınır? Influencer sertifika programı nedir? Influencer sertifikasının şartları neler?

INFLUENCER SERTİFİKASI NEDİR?

İnfuencerlar, belirli bir alanda uzmanlaşarak bilgilerini sosyal medya platformlarında (Instagram, YouTube, TikTok, bloglar vb.) takipçileriyle paylaşarak geniş kitlelere ulaşan kişilerdir. Bu kişilerin Ticaret Bakanlığı'nın yeni yayınladığı programa göre sertifika almaları gerekiyor. Sertifika almayanlar influencer olarak sayılmayacak.

INFLUENCER SERTİFİKASI NE İŞE YARAR?

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre influencer sertifikası programı kapsamında reklam verenlerin ve tüketicilerin zarar görmesi engellenecek. Ayrıca, e-ticarette uygulanan "Güven Damgası" modeline benzer şekilde, sertifika sahibi influencerların güvenilir olduğu algısının pekiştirilmesi de hedefleniyor.

INFLUENCER SERTİFİKASI NASIL ALINIR?

Influencer sertifikasının nasıl alınacağına dair bir detay bulunmuyor. Ancak açıklanan bilgilere göre ilk önce influencerlar için özel çalışma grupları oluşturulacak. Bu gruplar ve Reklam Özdenetim Kurulu ile Reklam Kurulu işbirliğinde 'Influencer Sertifika Programı' projesi hayata geçirilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar