İmitasyon takıya ilgi arttı

İmitasyon takıya ilgi arttı
Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte imitasyon takıya ilgi, geçen yıla oranla 2 kat arttı. İmitasyon ürünlerin satışını yapan Sevim Karaca, “İmitasyon bileklik 50 liradan 100 liraya, kolye, küpe, bileklik gibi setlerin fiyatı da 500 liradan 3 bin liraya yükseldi” dedi.

AYŞE ESER KUŞATAN/GÜNBOYU

Düğün sezonunun açılması ile evlenecek çiftlerin takıya ilgisi arttı. Düğün hazırlığı sürecinde altın fiyatlarını araştıranlar, gerçeğine birebir benzeyen imitasyon takılara rağbet göstermeye başladı. Bilezik, kolye, küpe, yüzük gibi takıları gündelik hayatında kullanmayı tercih eden vatandaşlar, son dönemde imitasyon ürünlerin satıldığı mağazaları tercih etmeye başladı.

İmitasyon takılara ilginin artması, fiyatlarına da yansıdı, takıların fiyatı 2 kat artış gösterdi. Genellikle düğün yapacakların satın aldığı bileziğin fiyatı 50 liradan, 100 liraya çıktı. İmitasyon takılar arasında en ilgiyi en çok tam, çeyrek ve cumhuriyet altın görüyor. Mağazada çeyrek altının imitasyonu 100 liradan alıcı buluyor.

Antalya''da 20 yıllık esnaf Sevim Karaca, yüzükten kolyeye, küpeden bileziğe, gelin tacından hasır bilekliklere kadar bir kuyumcuda bulunabilecek her çeşitten ürün grubunun bire bir kopyasını satıyor. Müşterilerinin çoğunlukla fazla sayıda bilezik satın almayı tercih ettiğini anlatan Sevim Karaca, "Düğün sezonu başladı. İmitasyon takıya çok talep var. Kolye, bilezik, bileklik, set takımlarına yönelik müşterilerden çok istek var. Düğünlerde mahcup olmamak için takmak isteyen, gündelik hayatında takıyı sevenlerin çok ilgisi var. Geçen seneye göre fiyatlar 2 kat arttı. Müşterinin beğenisine göre 100 liradan 1000 liraya bilezik var. Takı seti fiyatları 3 bin liraya kadar yükseldi. Birkaç senedir imitasyon takıya talep sürekli artıyor" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar