İmar affında flaş gelişme: Kanun için tarih verildi... İşte gelen ilk bilgiler

İmar affında flaş gelişme: Kanun için tarih verildi... İşte gelen ilk bilgiler
Seçim öncesinde oy getirecek kararları üst üste açıklayan AKP hükümetinin yeni gündeminin imar barışı olduğu iddia edildi. İşte seçim öncesi 'İmar barışı çıkacak mı?', 'İmar barışı ne zaman çıkacak?' sorusunun yanıtı...

Seçimler için tarihin netleşmesi ile birlikte başta EYT olmak üzere mağdur kesimler için adımlar atan AKP hükümetinin yeni hamlesinin imar barışı olduğu iddia edildi.

KISA SÜRE İÇİNDE AÇIKLAMA BEKLENİYOR

İmar affı kanun teklifi 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edildi. İmar affının kapsamı ve ne zaman çıkacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Konu hakkında hükümet kanadından kısa süre içerisinde açıklama yapılması bekleniyor.

HÜKÜMET ORTAĞI ÇAĞRI YAPTI

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından İmar affı TBMM’ye geçtiğimiz ekim ayında sunulmuştu. TBMM Başkanlığı ise konuyu komisyona sevk etmişti. 

“MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ AMAÇLANMAKTADIR”

Destici yaptığı açıklamada; "Yüz binlerce vatandaşın ve binlerce ailenin iptal edilen yapı kayıt belgeleri sonucunda idari para cezası ve yıkım kararıyla karşı karşıya kaldığını dile getirerek “ Barınma ihtiyacını karşılamak üzere özel mülkiyetler üzerine yapılmış ve yapı kayıt belgesi almış, bir kısım yapı kayıt belgesi iptal olmuş ve iptal olma aşamasında olan yapılar; kamu zararı, iskan ve imar yönünden incelenmek sureti ile yapı sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanmaktadır.” ifadelerini kullandı. Konu şimdilik değerlendirme sürecinde.

"KONU ŞİMDİLİK DEĞERLENDİRME SÜRECİNDE"

Destici, "2018 yılında, 31 Aralık 2017''den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla imar barışı düzenlemesini hayata geçirmişti. Yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25''inin yatırılması gereken uygulamada, geri kalan ödeme için verilen süre ise 31 Aralık 2019''da sona erdi. Kaçak yapı inşa eden ancak imar barışından faydalanamayan milyonlarca yapı sahibi yeni bir düzenleme bekliyordu. Konu şimdilik değerlendirme sürecinde" dedi.

TARİH VERİLDİ

Meclisteki diğer partilerinde destek vereceği belirtilen yeni imar affı yasasının hangi tarihten önce yapılan konutları kapsadığı tam olarak netleşmese de konunun uzmanları 31 Aralık 2022 tarihini işaret ediyor.  

Nisan ayında çıkmasına kesin gözüyle bakılan imar barışı ilk kez 1984 yılında çarpık yapılaşmayı önlemek adına çıkarılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar