İmamoğlu'na bir dava daha açıldı: 7 yıl hapsi isteniyor!

İmamoğlu'na bir dava daha açıldı: 7 yıl hapsi isteniyor!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, İçişleri Bakanlığı'nın şikayeti üzerine Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde "ihaleye fesat karıştırma" iddiası ile, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu''na açılan davalara bir yenisi daha eklendi. YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak alan İmamoğlu, birkaç hafta sonra da İBB''de ''terörle iltisaklı kişileri çalıştırma'' suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde AKP''li Tuzla Belediyesi Başkanı Şadi Yazıcı da İmamoğlu''na hakaret davası açmıştı.

YENİ DAVA BEYLİKDÜZÜ DÖNEMİNDEN

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, ihbar eden olarak İçişleri Bakanlığı, sanık olarak ise Ekrem İmamoğlu ile Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam yer aldı.

İddianamede, 29 Aralık 2015''te "Kültür Merkezlerinde Personel Çalıştırılması ve Kültür Sanat Organizasyonları Hizmet Alım İşi" ihalesi sırasında, İmamoğlu''nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu, diğer sanıkların ise belediyede müdür ve personel olarak görev yaptıkları anımsatıldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı tarafından yapılan söz konusu ihalede, sanıkların fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettikleri değerlendirilen iddianamede, "Sanıklar ihale alıcısı bir firma lehine ancak kamu zararına neden olacak şekilde, ihaleye katılma yeterliliğine veya koşullarına sahip olmayan kişilerin ihaleye katılmasını sağlamak ve teklif edilen malları, şartnamesinde belirtilen niteliklere sahip olmadığı halde, sahip olduğundan bahisle değerlendirmeye almak eylemlerinde bulunarak kamu kurumu statüsüne haiz Beylikdüzü Belediye Başkanlığının 250 bin 86 lira fazladan para ödemesine ve neticede 250 bin 86 lira tutarında kamu zararına neden olarak üzerlerine atılı ''ihaleye fesat karıştırma'' suçunu işledikleri anlaşılmıştır." denildi.

"BU OYUN YİNE MALUM MÜFFETİŞE AİT"

Ekrem İmamoğlu, söz konusu suçlamaların ardından sosyal medya hesabından açıklama yaparak iddiaları yalanladı. İmamoğlu yaptığı paylaşımda, "Yaklaşık 8 yıl evvel Beylikdüzü Belediyesi’nde gerçekleşmiş bir ihale nedeniyle yeni bir yargı süreci başladığını öğrendim. Oysa bu dosya yıllar önce müfettişlerce incelenmiş ve Danıştay’a gönderilmişti. Danıştay idari açıdan incelemesini tamamladı ve sorun görmedi. 

İhale işlemlerinde imzam dahi mevcut değil. Ayrıca gerek İçişleri Bakanlığı gerek Danıştay 1. Dairesi kararında hakkımda herhangi bir tespit, suçlama ya da değerlendirme yapılmadı. Buna rağmen, zorlama bir suç yaratılmaya çalışılmakta.

Hakkımızda illa bir şey bulmak isteyenler şimdi konuyu yargıya taşımış. Her ne hikmetse 2 yıldır savcılıkta bekleyen dosya, bir anda davaya dönüşmüş. Bu kötülüklerin nerelerde planlandığını artık 86 milyon çok iyi biliyor. Not: Bu oyunun görünen imzası yine malum müfettişe ait." ifadelerini kullandı. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar