Şaşırtan kulis! İmamoğlu’nun yerine gelecek isim belli oldu!

Şaşırtan kulis! İmamoğlu’nun yerine gelecek isim belli oldu!
tv100 yazarı ve gazeteci Barış Yarkadaş, kaleme aldığı son yazısında AKP kulislerinde konuşulan önemli bir iddiayı gündeme taşıdı. ''İBB'yi almak istiyorlar'' diyen Yarkadaş, İmamoğlu'nun görevden alınması halinde olası atama için üç AKP'li ismin öne çıktığını yazdı.

İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 günlük ceza ve siyasi yasak kararı Yargıtay''da kesinleşti, belediye başkanlığı düşecek ve seçimlerde aday olamayacak mı? YSK üyelerine ‘ahmak’ dediği iddiası ile açılan davanın getirdiği durumları değerlendiren Barış Yarkadaş, görevden alınırsa yerine gelecek ismin belli olduğunu belirtti.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Tv100’de kaleme aldığı yazısında siyasi yasak getirilen İmamoğlu’nun görevden alınması halinde yerine gelecek kişinin ismi anılmaya başlandığını yazdı.

İBB’Yİ ALMAK İSTİYORLAR

Hükmün sudan sebeplerle sonuçlandığını belirten Yarkadaş sözlerine şu şekilde devam etti; "Ardından ise İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ''terörle iltisaklı kişilerin işe alınması'' dosyası, AKP ve MHP’nin İBB’yi CHP’nin elinden almakta kararlı olduğunu gösteriyor" dedi.

YERİNE GELECEK İSİM

“Hatta bu kararlılık öyle bir aşamaya geldi ki; siyaset kulislerinde artık İmamoğlu’nun ''görevden uzaklaştırılması’’ halinde yerine gelecek isim bile telaffuz ediliyor.”

“AKP iktidarı, İmamoğlu’nun ''terör soruşturması’ bahane edilerek görevden uzaklaştırılması halinde ne yapılacağına dair oyun planını da raftan indirmiş. Hangi şirketi kimin yöneteceği bile belli. Önceki gün konuştuğum İmamoğlu’na yakın bir isim, ''Belediyenin genel bütçesi ve iştirak şirketlerinin hacmi, AKP’nin gözlerini kamaştırıyor. AKP, Başkan İmamoğlu görevden uzaklaştırılırsa hangi şirketi kimin yöneteceği ve şirketlerin yönetim kurullarına kimlerin atanacağı üzerine çalışıyor'' diyordu.

AKILLARINDA 3 İSİM VAR

“AKP kulislerinde dile getirilenlere göre, İmamoğlu’nun görevden uzaklaştırılması halinde bu koltuk için üç isim geçiyor. Bunlardan biri Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, diğeri Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, diğeri ise Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen... “

KULİS ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI’NIN ETRAFINDA DÖNÜYO

Son dönemlerde kuliste etkin bir şekilde telaffuz edilen ismin Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen olduğunu ifade ederek, “Hilmi Türkmen’in son dönemlerde İstanbul sermayesinin gözdesi haline gelen Üsküdar’ı yönettiğine vurgu yapan bazı AKP’liler, ''Hilmi Bey İstanbul’u da rahatlıkla yönetebilir diyorlar” diyerek sözlerini bitirdi

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar