İmamoğlu imar affı üzerinden Kurum’a meydan okudu: Millet İstanbul'a ihanet edeni sevmez

İmamoğlu imar affı üzerinden Kurum’a meydan okudu: Millet İstanbul'a ihanet edeni sevmez
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş'ta temeli atılan kentsel dönüşüm projesinin kura çekim töreninde konuştu. İstanbul’da beklenen deprem hakkında açıklama yapan İmamoğlu, imar affı üzerinden AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'a gönderme yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş'ta KİPTAŞ tarafından başlatılan kentsel dönüşüm sürecinin hak sahiplerine daire tahsis törenine katıldı. Mustafa Kemal Merkezi'nde gerçekleşen çekiliş töreninde konuşan İmamoğlu, terörle mücadelede şehit olan askerlere rahmet dileyerek, yaralı askerlere şifa temennisinde bulundu.

İmamoğlu'nun konuşmasında öne çıkan bir başka konu ise depremler oldu. İstanbul'un deprem riskine vurgu yapan İmamoğlu, depremin bir beka sorunu olduğunu belirtti. Şiddetinin ve nerede meydana geleceğinin önceden tahmin edilemeyeceğini dile getiren İmamoğlu, İstanbul ve çevresinin, Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının yüzde 60'ını ürettiğine dikkati çekti.

'ORTAK ÇÖZÜM' VURGUSU

Depremde İstanbul'a çözüm bulmanın kolay olmadığını ifade eden İmamoğlu, “Bu bakımdan en az hasarla, en hafif haliyle inşallah, Allah'ımıza dua ediyoruz, hep birlikte çalışarak başaracağımıza da inanıyoruz, kimsenin burnunun kanamayacağı şekliyle depremleri atlatabilmenin yolunu çizmeli ve çözümlerini bulmalıyız" ifadelerini kullandı..

başkanlık dönemlerinde tek yerde bile özel imar çıkarılmasına müsaade edilmediğini belirten İmamoğlu, böyle bir teklifi meclise getirmediklerini söyledi. İmamoğlu, depremleri en az hasarla atlatmak için ortak çözümler bulunması gerektiğine vurgu yaptı.

"TAM YOL İLERİ"

Şehre bütünlük bakışının önemine vurgu yapan İBB Başkanı İmamoğlu, mahallelerin nasıl oluşacağı, evlerin bir araya geleceği, okulların ve hastanelerin nasıl tasarlanacağı gibi konuların bütünsel bir perspektifle ele alınması gerektiğinin altını çizdi.

İstanbul'un ortak akla ve demokrat bir zihniyete ihtiyaç duyduğunu söyleyen İmamoğlu, temsilcilerden ziyade halkın arzularını yerine getirecek liderlere ihtiyaç olduğunu belirtti. İmamoğlu, "Tam yol ileri" diyerek İstanbul'un yönetiminde milletin isteklerini dikkate alacak bir yönetim anlayışını vurguladı.

Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de katıldı. Çekilişin ardından noter huzurunda gerçekleşen tören, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar