İmamoğlu Eyüpsultan’da konuştu: 10 yılda 50 yıla bedel iş yapacağız

İmamoğlu Eyüpsultan’da konuştu: 10 yılda 50 yıla bedel iş yapacağız
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Alibeyköy Lojistik Merkezi Açılışı Töreni”nde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CHP Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Mithat Bülent Özmen’in de katıldığı törende İmamoğlu, "5 yılda 25 yıla bedel iş yaptık, 10 yılda 50 yıla bedel iş yapacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy Lojistik Merkezi'nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Törende konuşan İmamoğlu, Aksaray'daki Emniyet Otogarı olarak bilinen alanda yaşanan sorunları dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan alanda karot alamadıklarını belirten İmamoğlu, "Bir lojistik alanı bitirdik, Alibeyköy'e taşımak istiyoruz; nasıl bir torpilli alanmış ki biz o alana taşıyamıyoruz? Ben buradan şikayet ediyorum. İlçe Kaymakamı bu işin bir parçası gibi davranıyor" ifadelerini kullandı.

052c2e4e-1cd9-4a7e-853a-f432aff314b4-w.jpg

İmamoğlu, rakibi AKP'nin adayı Murat Kurum'u da eleştirerek, "İstanbul konusunda acemiliğiyle dillere düşen sayın aday o kadar şaibeli, o kadar sabıkalı ki neresinden tutsan elinde kalıyor! O yüzden çok da dokunmak istemiyorum, en azından 31 Mart’ı çıkarsın diye” şeklinde konuştu.

İmamoğlu Alibeyköy Lojistik Merkezi açılış törenindeki konuşmasında Aksaray’daki Emniyet Otogarı projesinin engellendiğini belirterek, "Bugün bir güzel haber vermek isterdim. Aksaray’daki Emniyet Otogarı diye bilinen alan buraya taşınacaktı. Demek isterdim ki mülkiyeti İBB’ye ait olan yük ve yolcu terminalini de oradan boşalttık. Trafik akışını rahatlattık, yayalar artık güvende demek isterdim. Ne yazık ki bir vahim tabloyu da anlatacağım burada. Mülkiyeti İBB’ye yani İstanbullulara ait, yani bu bölge sizin malınız ve oradan boşaltılıp buraya taşınacak ve o alanda da muhteşem bir arkeolojik parka dönüşecek. İstanbul’un en özek noktalarından birisi. Ama ne yazık ki hala işgal altında. Üstelik UKOME kararıyla yürürlüğe giren önerge doğrultusunda, Fatih ilçesi genelinde 40 ton ve üzeri ağır tırların girişi çıkışı yasaklanmışken biz bu işgali bitirmek için gerekli tüm hukuki ve idari işlemleri tamamlamış olmamıza rağmen, mahkeme ve UKOME kararları ile bölgenin trafiğe kapatılması için gerekli adımların tamamını attık ama bu kararları uygulamakta direnen bir güç var karşımızda" ifadelerini kullandı.

93ffbac2-8a19-410d-9bb9-d6eb3dd51e6e-w.jpg

"İNSANLARIN MALINA GÖZ KOYANLARA FIRSAT VERMİYORUZ"

İmamoğlu, konuşmasının devamında, Silahtarağa'da yapılmak istenen arıtma tesisi projesini iptal ettiklerini ve bu kararın İstanbul'un geleceği için önemli olduğunu vurguladı. İmamoğlu, İstanbul halkının çıkarlarını gözeten projeleri hayata geçirdiklerini ve ileride de bu yönde çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

İktidarın beş yıldır kendilerine engel olduğunu savunan İmamoğlu, “Biz; kararlılığımızdan hiç taviz vermeden, doğru bildiğimiz yoldan ayrılmadan, mücadele ediyoruz. Sabırla ve cesaretle mücadele ediyoruz. O kadar cesuruz ki , Allah şahit, gücümüzü milletimizi gücünden güç alıyoruz. Eninde sonunda da ne oluyor biliyor musunuz? Muhakkak sonuç alıyoruz. Kaybettiğimiz hiçbir şey yok. Evet; zaman kaybediyoruz. Doğrudur. Ama yalana, talana ve insanların malına, mülküne göz koyanlara fırsat vermiyoruz” diye konuştu.

77c7c364-7844-423c-b8ab-e45d7ceb99d6-w.jpg

"GÜCÜMÜZÜ HAKTAN, HALKTAN VE HUKUKTAN ALIYORUZ"

Tüm engelleri bir bir aştıklarını belirten Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi: “Çünkü, haklıyız kardeşim, haklıyız. Evet, gücümüzü haktan, halktan ve hukuktan alıyoruz. Gücümüzü sizin sevginizden, desteğinizden alıyoruz. Ne yaparsa yapsınlar, bizi engelleyemeyeceklerini anladılar. 31 Mart'tan sonra da ne yapacaklar? O millete hava atan, ‘Oy verirsen, hizmet veririm’ diyen anlayış ne yapacaklar? Milletin elini bükemeyeceklerini ve bükemeyecekleri milletin elini öpmek zorunda olduklarını öğrenecekler kardeşim. Milletin o güçlü elinin, haktan ve hukuktan, demokrasiden ve adaletten ayrılmayan 16 milyon insanın eli olduğunu göreceklerin. Sizlerin eli.”

b2c5e6a4-5073-4a54-8f80-df9ce05d5a26-w.jpg

"BENİM DERDİM, BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL "

“31 Mart'tan sonra, İstanbulluların iradesi karşısında, bu kör inatlarını bir kenara bırakmak zorunda kalacaklar” diyen İmamoğlu, “Milletle inatlaşamayacağını anlayacak ve göreceksiniz bize karşı, millete karşı çok değişecekler bir anda. Niye biliyor musunuz? Bir sonraki seçime dönük yolculukta hangi renge dönüşecekler, bürünecekler; onun yolunu kollayacaklar. Sizi gidi sizi. Hani dua ediyorum ya, ‘Allah sizi ıslah etsin diye. Onlar ıslah olduğu sürece, iş birliği yapmak istedikleri sürece; onlar bir adım atsın, vallahi de billahi, ben onlara on adım atarım, sorun yok. Milletimiz fayda görsün kardeşim. Benim derdim, bağcıyı dövmek değil ki. Benim derdim, İstanbulluların sorunlarını en hızlı şekilde çözmek. Halkın çıkarı neyi gerektiriyorsa, ben onun gereğini yaparım” ifadelerini kullandı.

d7a66bce-74c3-4905-912f-eddcabcc31ee-w.jpg

Seçmenlerin 31 Mart'ta yalnız büyükşehirde değil, ilçelerde ve Büyükşehir Meclisleri’nde, halkçı anlayışın kazanmasını sağlayacaklarını ifade eden İmamoğlu, “İnanın gerisini hiç düşünmeyin. 5 yılda, 25 yıla bedel iş yaptık. Şu kardeşiniz size söz veriyor: 10 yılda, 50 yıla bedel iş yapacağız İstanbul'da" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar