İlkokul öğrencilerinden göz yaşartan kutlama: Cumhuriyet’in ilanını duyuran gazete hazırlayıp, dağıttılar

İlkokul öğrencilerinden göz yaşartan kutlama: Cumhuriyet’in ilanını duyuran gazete hazırlayıp, dağıttılar
Sivas'ta ilkokul öğrencileri, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında duygulandıran bir etkinliğe imza attı. Küçük çocuklar, Cumhuriyet'in ilan edildiğini duyuran gazete hazırlayıp, halka dağıttı.

Sivas'ta yaşanan göz yaşartan kutlamada Kent merkezindeki Kızılırmak İlkokulu 1/E sınıfı öğrencileri, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet'in ilan edildiğini duyuran gazete hazırladı.

"YAZIYOR" SLOGANIYLA DAĞITILDI

Yapılan etkinlikte çoğaltılan gazeteler, Cumhuriyet Meydanı'nda 'Yazıyor, Cumhuriyet'in ilan edileceği yazıyor' sloganı ile eski dönemlerdeki gibi vatandaşa dağıtıldı. Miniklerin hazırladığı gazeteye, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

OKUL MÜDÜRÜ ETKİNLİK HAKKINDA KONUŞTU

Kızılırmak İlkokulu Müdürü Yıldıran Yıldırım ise etkinlik hakkında konuşarak "1-E sınıfımızın yapmış olduğu etkinliği tanıttık. Çıkardığımız gazeteyi vatandaşlara ve esnafa dağıttık. 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında okulumuzda farklı etkinlikler yaptık. Etkinliklerimizden birisi de farkındalık oluşması için gazete çıkarmaktı. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.


Atatürk'ün izinde, Cumhuriyet'in yolunda devam ediyoruz. Farkındalık işe yarıyor. İnsanlar, böyle şeylere olumlu yönde tepkiler gösteriyor. Biz de bu tepkilerden mutlu olduk. Bu mutluluğun keyfini yaşıyoruz" dedi.


Öğrenciler ise çıkardıkları gazeteyi dağıtmaktan mutlu olduklarını belirterek Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar