İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı tamamlandı: Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı tamamlandı: Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
Ülke genelinde 852 bin 461 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Peki sonuçlar ne zaman ve nereden açıklanacak?

Ülke genelinde 852 bin 461 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, 770 yurt içi ve 1 yurt dışı sınav merkezinde 2 bin 926 okul ve 45 bin 479 salonda yapıldı.

Sınav, saat 10.00’da başlayıp 12.00’de tamamlandı.

Öğrenciler sınav merkezi olarak belirlenen Bayburt merkezdeki 4 okul, Aydıntepe ve Demirözü ilçelerindeki birer okulda sınava girdiler. 5,6,7,8,9,10 ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik olarak uygulanan bursluluk sınavı Bayburt genelindeki bin 57 öğrencinin katılımıyla sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Sınav sonuçları Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney; şube müdürleriyle birlikte Bayburt’ta sınav merkezi olan Bayburt Ortaokulu, Şehit Sebahattin Bozo Ortaokulu, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Milli İrade Anadolu Lisesini ziyaret etti. Öğrencilerin sorunsuz bir şekilde sınavlarını tamamlamalarına yardımcı olan öğretmenlere, okul yöneticilerine ve İl Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkür eden Güney, sınav esnasında bahçede bekleyen ve sınav kurallarına riayet eden ailelere ve diğer vatandaşlara memnuniyetini belirtti.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçları 23 Eylül’den itibaren http://meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. (İHA)
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar