İlker Başbuğ askerlik hayatının en gurur duyduğu dönemini anlattı

İlker Başbuğ askerlik hayatının en gurur duyduğu dönemini anlattı
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı. Başbuğ, askerlik hayatının en gurur duyduğu döneminin Kıbrıs Barış Harekâtı'nın içerisinde bulunmak olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46. yıl dönümünde Sözcü Gazetesi'nden usta gazeteci Uğur Dündar'a tarihi açıklamalarda bulundu.

"Başbuğ, “1974'ten beri Ada'da barış var. Bu başarı, TSK'ya ve harekatta şehit düşen 498 ölümsüz kahramana aittir” dedi ve uyardı: Kıbrıs'ın, Türkiye için taşıdığı stratejik önem bugün daha da arttı"

"ASKERLİK HAYATIMIN EN GURUR VE ONUR DUYDUĞUM DÖNEMİ"

Uğur Dündar'ın İlker Başbuğ ile gerçekleştirdiği röportajda İlker Başbuğ, askerlik hayatının en gurur duyduğu dönemi anlattı.

Uğur Dündar'ın "1974 Kıbrıs Barış Harekatı esnasında siz nerede görevliydiniz?" sorusuna yanıt veren Başbuğ, şu ifadeleri kullandı:

"O esnada, Kurmay Yüzbaşı rütbesi ile Genelkurmay Harekat Başkanlığı'nda proje subayı olarak çalışıyordum. Bu nedenle, Kıbrıs Barış Harekatı'nın Genelkurmay seviyesindeki planlama ve icra faaliyetlerinin içindeydim, adım adım izledim. O süreçte genç bir subay olarak yaşadıklarım, elli yıllık askerlik hayatımın en çok onur ve gurur duyduğum dönemlerinden birisini oluşturur.

1975 yılında, Kara Harp Akademisi'ne öğretim üyesi olarak atandım. Bir kurmay subay için, Harp Akademileri'nde öğretim üyeliği yapmak çok ayrıcalıklı ve çok gurur verici bir durumdu. Altı yıl o görevde kaldım. O günlere bugün bakıyorum da; aldığımız yüzbaşı/binbaşı maaşı ile ayın sonunu zor getiriyorduk. Telefon etmek için telefon kulübesine gidiyorduk. Küçük bir operasyon için hastaneye belediye otobüsü ile gidip geldiğimi hatırlıyorum."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar