HDP'de skandal tecavüz iddiası: "Gel amca kızı seninle..."

HDP'de skandal tecavüz iddiası: "Gel amca kızı seninle..."
HDP'deki tecavüz iddiasının ardından HDP'den istifa eden Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in mağdur ettiği kadının ifadesi tüyler ürpertti. İşte HDP'deki tecavüz iddiasının ayrıntıları...

Tecavüz iddiasının ardından HDP'den istifa eden Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in mağdur ettiği kadının ifadesi tüyler ürpertti.

SEÇİM DÖNEMİNDE BAŞLADI: "GEL AMCA KIZI ÇAY İÇELİM"

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre 2019 yerel seçimleri öncesinde Çelik çalışmalar için bir Süryani derneğinin ofisini kullanıyordu. Mağdure aynı zamanda aile dostları da olan Çelik ile birkaç kez karşılaştı, konuştu. Çelik, seçimlerde kendisiyle çalışmasını önerdi. Mağdure kabul etmedi. Çelik "Amca kızı gel kahve içelim" diyerek dernek başkanının evine çağırdı. Tecavüz burada gerçekleşti.

Mağdure, HDP'li kadın ve erkek milletvekilleri, yöneticiler ile görüşüp yaşadıklarını anlattı, destek olmalarını istedi. Özellikle HDP'li kadın milletvekillerinden kendisine yardımcı olmalarını beklerken tam tersi yaşandı ve 'Sen suçlusun, oraya gitmeseydin. Eğer sen gidip görüşmeseydin bunlar yaşanmazdı' gibi ithamlarda bulunup kovdular. Olayın üstünü örtmeyi, bir şey yokmuş gibi yapmayı tercih ettiler.

DNA TESPİTİ YAPILDI! GÖRÜŞME KAYITLARI DA DOSYAYA GİRDİ

 Suç duyurusundan sonra olayın yaşandığı kanepeden alınan örnekler incelendiğinde mağdurenin DNA'ları tespit edildi. Savcılık yeterli delil olduğu için dosya açıyor. Fezleke hazırlanarak TBMM'ye gönderiliyor. Olaydan sonra HDP'liler ile yapılan telefon görüşmelerinin HTS kayıtları da dosyaya girdi.

"BENİ YARGILAYAMAZLAR AMA SEN YANARSIN" DİYE MAĞDUR KADINA BASKI YAPTI

 Çelik mağdureyi "Benim dokunulmazlığım var, yargılayamazlar. Olmadı siyasi hayatım biter, gider Avrupa'ya yaşarım. Halk bana 'Erkektir, zamparalık yaptı' der. Ama sen eşin ve çocukların insan içine çıkamazsın.

EV SAHİBİNDEN "AYAKLARINA SIKARIM" TEHDİDİ

 Evin sahibi dernek başkanı da 'Seni öldürmekten beter ederim, ayaklarına sıkarım' diye kadını tehdit etti.

EVRAK İMZALAMAK ZORUNDA BIRAKILDI

 Mağdure, Süryani derneklerine girerek Çelik'in ihraç edilmesini istedi. Bu sırada tehdit ve hakarette bulundu diye şikayet edildi. Mağdure, şikayetlerin geri alınması için "Tuma Çelik ile hakkında çıkan dedikodular doğru değil" diye evrak imzalamak zorunda kaldı.

Mağdure "Ben o günden beri nefes alamıyorum, uyuyamıyorum. O ise milletvekilliğinin keyfini çıkartıyor. Benim gibi mağdur olanların kendilerine bunu yaşatanlara hesap sormalarını istiyorum" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar