Dünya'da ilk! Robot müzesi İstanbul'da açıldı

Dünya'da ilk! Robot müzesi İstanbul'da açıldı
Dünya genelinde Türkiye'yi temsil eden robotik markası Akın Robotics, Dünya'da ilk insansı robot müzesi olma özelliği taşıyan müzenin kapılarını halka açtı.

DÜNYA'DA BİR İLK! ROBOT MÜZESİ İSTANBUL'DA AÇILDI

Bir özel sektör girişimi olarak olarak kurulmuş Akın Robotics, 2009 yılından itibaren gerçekleştirmiş olduğu tamamen yerli olan AR-GE çalışmalarındaki gelişmeleri gösteren müzenin açılışını yaptı.

Dünya''nın ilk insansı robot müzesi olarak İstanbul Avcılar''da açılan müzede,67 adet robot, 804 adet elektronik parça, 211 adet mekanik parça, motor yapımında kullanılan komponentler ve 141 adet eskiz çalışması bulunan müzede  yeni üretilmiş olan ''Ada 7'' gelenleri karşılayacak ve gelen misafirlere müze içerisinde rehberlik edecek.

İnsansı Robot Müzesi İstanbul’da açıldı

Müze''nin açılış konuşmasını yapan Akınsoft ve Akın Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın, Dünyada bir ilk olacak robot müzemizde, insansı robot teknolojilerinin ve bilgisayar sistemlerinin geçmişten günümüze gelişim süreçlerini sunacaklarını belirtmesinin ardından müzede yer alacak faaliyetler hakkında şunları söyledi:  "çocukların robot atölyelerinde robotik kitlerle kendi robotlarını yapabilme imkanına da sahip olacağını belirterek “Müzemizde bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı, ürünlerimizi yakından görebileceğiniz gibi aynı zamanda interaktif etkileşim alanlarında yeni teknolojileri deneyimleyebilir ve ARAT robotumuzun zorlu parkurlar üzerindeki gösterisi ile insansı robot ADA 7’nin yepyeni kabiliyetlerini izleyebilirsiniz” 

İnsansı Robot Müzesi İstanbul’da açıldı

Firmada Üretim Koordinatörü olarak görev alan Emre Çağ Buradaki robotlar, havalimanlarında çalışabilir. Kafe, restoran, karşılama, resepsiyon görevlisi ve benzeri işleri yapabileceğini vurgularken “ Bunun yanında servis robotlarımız var. Bunlar; restoran, hastane, otel ve benzeri yerlere bazı ürünleri taşımak, aktarmak amacıyla kullanılır. Dört ayakla yürüyebilen robotlarımız var. Arama, kurtarma, insan hayatını tehlikeye sokan yerlere girebilmesi için. Tarım robotlarımız var. Tarımsal alanlarda kullanılabilmesi için. Endüstriyel robotlarımız var. Sanayide kullanılabilmesi için. Bunun yanında bir de hizmet robotlarımız var. Onlar da halka açık alanlarda bütün hizmet sektörünün yapabildiği işleri yapabilmekte” dedi.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar