İlk evini alacaklar dikkat: Bakanlık yapılacak yardımı açıkladı

İlk evini alacaklar dikkat: Bakanlık yapılacak yardımı açıkladı
Vatandaşları heyecanlandıran haber Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. İşte ilk evini alacaklarını ilgilendiren gelişme...

FİLİZ KIRAL / GÜNBOYU

Türkiye'de hızla artan konut fiyatları ev sahibi olmayı adeta imkansız hale getirirken, hükümetten ilk kez ev alacakları heyecanlandıran bir haber geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıkları kapsamında, İstanbul Finans Merkezi'nde (İFM) finans dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan Yılmaz, OVP hazırlıkları kapsamında, geçen günlerde iş dünyası, işçi, işveren ve memur sendikası temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, gelecek günlerde tarım sektörü temsilcileri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği organizasyonuyla bütün illerden iş dünyası temsilcilerini dinleyeceklerini ifade etti.

İLK KONUT SATIN ALIMINA DESTEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konut arzını artırmak için çalışma yaptıklarını söyledi. Yılmaz, "Birinci konut edinimini özellikle daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk" dedi.

İlk konutunu almak isteyenler için destek vereceklerini belirten Yılmaz, "Merkez Bankası ve BDDK'nın çalışması var. Önümüzdeki dönemde yeni adımlar bekliyoruz. Konut maliyetlerini düşürmek ve ulaşımını artırmak durumundayız" açıklamasını yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar