Emeklilerden yetersiz maaş eylemi: '1 ayda 22 kilo verdim, gıda alamıyoruz'

Emeklilerden yetersiz maaş eylemi: '1 ayda 22 kilo verdim, gıda alamıyoruz'
Tüm Emeklilerin Sendikası üyeleri, emekli aylıklarını protesto etmek için bugün Ankara'da Kuğulu Park’ta oturma eylemi yaptı. Bir emekli "Çok dar geçiniyoruz. Gördüğünüz gibi ben bir ayda 22 kilo verdim. İstediğim gıdayı alamıyorum." dedi.

Tüm Emeklilerin Sendikası üyesi emekliler, maaşları protesto etmek için bugün Ankara'da Kuğulu Park'ta oturma eylemi yaptı. Emekliler, "Kiramı ödeyemiyorum", "Her şeye zam zam zam, emekliye ne zaman", "Sağlıktaki katkı payı kaldırılsın" yazılı dövizleri taşıdı.

Tüm Emeklilerin Sendikası Çankaya Şube Başkanı Ayşe Akgül, "Beklentimiz; emeklilerin enflasyona ezdirilmeden, insani yaşam koşullarına uygun maaş artışının yapılmasıydı. Ne yazık ki iktidar, beklentilerimizden öteye emeklileri açlıktan ölüme mahkum etmekte tereddüt etmedi" dedi.

emkl.jpg

"1 AYDA 22 KİLO VERDİM, GIDA ALAMIYORUM"

Eylemde yer alan bir emekli ise emekli maaşına ilişkin şunları dedi:

"Dul ve yetimleri iyice unuttular. Zaten BAĞKUR emeklilerinin yarısı kadar onlara veriyorlar. O da bin lira, bin 50 lira... Onun için buraya çıktık. Çok dar geçiniyoruz. Gördüğünüz gibi ben bir ayda 22 kilo verdim. Ben istediğim gıdayı alamıyorum. Çorba, çorba, çorba... Bunlarla da tabii olmuyor. Beslenemiyoruz.

Hatırlasınlar geçmişi. 1950'yi, 60'ı, 70'i iyi hatırlasınlar. Ona göre kendilerini ayarlasınlar. Devlet ne için var? Bu millet için var. Bu milleti idare etmek için gelenler, söylediklerimi bilip çok güzel bir dönüş yaparak, milletin lehine olan kararları çabuk çıkarmalarını diliyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar