İlhan Taşcı RTÜK'ü Erdoğan için göreve çağırdı

İlhan Taşcı RTÜK'ü Erdoğan için göreve çağırdı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemlerine katılanlara “Sürtük” demesi üzerine RTÜK’ü göreve çağırdı. Taşçı, "Canlı veren kanallar incelemeli" dedi. Taşçı'nın RTÜK'e konuya ilişkin dilekçe verdiği öğrenildi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın kullandığı "sürtük" ifadesiyle ilgili RTÜK''e dilekçe vererek Erdoğan''ın sözlerinin araştırılmasını istedi.

Taşçı, gazetecilik yapan kanallara en üstten ceza yağdıran RTÜK’ün Erdoğan’ın konuşmasını canlı yayınlayan kanalların incelenmesi gerektiğini söyledi.

Taşçı''nın paylaşımı şöyle:

"Siyasilerin faaliyetlerini denetlemeye başlayan RTÜK, Geziye katılanlara “sürtük” diyen CB Erdoğan’ın konuşmasını canlı veren kanalları 6112 sayılı yasanın 8/1/m ile n bendinde düzenlenen yayınlarda “kaba, argo ve müstehcen” ifadelere yer verilemeyeceği ilkesi yönünden incelemeli"

NE OLMUŞTU?

Dün partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan şöyle demişti: “Olaylar İstanbul’da Gezi Parkı’ndaki birkaç ağacın kesildiği iddiasıyla alevlendirilmişti. Düşünün Dolmabahçe Valide Sultan Camii’nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle. Bunlar çürük, bunlar sürtük.”

Daha önce de RTÜK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘AKP’nin kaçış planı’ açıklamasını yayınlayan TELE1, KRT, Flash TV ve Halk TV’ye reklam gelirlerinin yüzde 3’ü oranında para cezası kesmişti.

Kurul, ayrıca sunucu Selçuk Tepeli’nin tarımın ve çiftçilerin durumuna ilişkin itirazını yayın masasındaki bardağa vurarak ifade etmesinde de ‘ihmal’ bularak FOX TV’ye de para cezası vermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar