İlhan Budak Korona virüs salgınını 1 ay sonra öğrendi!

İlhan Budak Korona virüs salgınını 1 ay sonra öğrendi!
Bursa Uludağ'da teknolojiden uzak yaşayan İlhan Budak (36), korona virüs salgınını 1 ay sonra öğrendiğini belirtti. Uludağ'ın Robinson Crusoe'u olarak bilinen Budak, 7 yıldır teknolojiden uzak yaşıyor.

Korona virüsü 1 ay sonra öğrendi!

Uludağ'ın Uludağ'ın Robinson Crusoe'u  İlhan Budak şehir yaşamının kendisine uygun olmadığını düşünerek 7 yıl önce Uludağ’da yolu olmayan ormanlık alanda kendi imkanlarıyla baraka inşa etti. Elektrik olmayan barakada teknolojiden uzak bir yaşam süren Budak, suyunu ise ormanın içinde akan çeşmelerden sağlıyor.

Telefon kullanmayan Budak, elma sirkesi yapıp, satarak kazandığı parayla 1,5 saat yürüyerek gittiği Zeyniler köyünden temel ihtiyaç malzemelerini alıyor. Günde ortalama 50 kilometre yol yürüdüğünü belirten İlhan Budak’a, bölgedeki insanlar 'Uludağ’ın Robinson Crusoe'su diye tanımlıyor. 

uludagin-robinson-crusoesu-koronavirus-salginini-1-ay-sonra-ogrenmis-5843-dhaphoto9.jpg

 

1 AY SONRA ÖĞRENDİ


Türkiye’de ilk Korona virüs vakasının görülmesinden yaklaşık 1 ay sonra bir dağcıdan öğrendiğini belirten Budak, köye yürüdüğü zaman sokaklarda kimseyi görmediği zaman da sokağa çıkma kısıtlamasını öğrendiğini söyledi.

uludagin-robinson-crusoesu-koronavirus-salginini-1-ay-sonra-ogrenmis-5843-dhaphoto7.jpg


Sokağa çıkma yasağından haberi olduğu anı anlatan Budak, “Bir gün koşu yapıyordum. Sokağa çıkma yasağı olduğunu bilmiyordum. Dışarıda kimseleri görmeyince, bunu da fark edince, o süreçte bir daha şehirde koşmadım. Dağa doğru yöneldim. Yasaklar kalktığı zaman tekrar şehirde koşmaya başladım” dedi. 

 

uludagin-robinson-crusoesu-koronavirus-salginini-1-ay-sonra-ogrenmis-5843-dhaphoto5.jpg

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar