İlahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan AKİT TV’de iktidarı eleştirdi: Zaten insanların imanını çaldık

İlahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan AKİT TV’de iktidarı eleştirdi:  Zaten insanların imanını çaldık
İlahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan, Akit Tv’de katıldığı canlı yayında faiz ve ev fiyatları konusunda iktidara yüklendi. Faizin Türkiye’yi bataklığa götürdüğünü belirten “Buradan hükümeti uyarıyorum cinayet işleyeceksiniz cinayet” dedi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Akit TV’de ‘Kürsü’ isimli programda konuşan İlahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan iktidarı faiz konusunda sert sözlerle eleştirdi.

“Buradan hükümeti uyarıyorum cinayet işleyeceksiniz cinayet” diyen Demircan, Türkiye’deki ev fiyatlarını eleştirdi.

En kötü evin 2 milyon TL olduğunu söyleyen Demircan “Bankalar 2 milyon TL’ye yılda 800 bin TL faiz veriyor. Bunun anlamı ayda 75 bin TL. Yahu artık kimse gider üretim yapar mı. Adam diyor ki ‘satarım dairemi kiracıyla mı uğraşacağım’ Zaten milletin imanını, amelini çaldık” ifadelerini kullandı.

Demircan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Türkiye'nin en basit yerinde 100 metrelik bir daireyi 2 milyon liraya satın alamazsın. Hadi aldığınızı kabul et 2 milyon nedir biliyor musun şu anda bankalar %40 yani 2 milyona bankalar yılda 800 bin para veriyo. Bunun anlamı ayda 75 bin lira. Milletin imanını çaldık milletin amelini çaldık, insanı çürüttük. Adam diyor ki satarım dairemi Kiracı ile mi uğraşacağım gider veririm bankaya.

Peki bunun sonu ne olacak herkes sattı gitti. Merkez Bankası ile 516 milyon para basılmış ama ekonomi bankaların verdiği faizli kredi 10 trilyon böyle sömürüyor böyle sömürüyor. Böyle bir sistemde herkes gider bankaya para yatırırsa ne olur zaten bankanın varlığı yok ki hiçbir varlığı yok bankaların. Bankaların böyle bir süzende bile kar marjları, 7 tane bankanın kar marjı 270 milyar.”

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar