İlahiyat mezunu dekan tepkilerin ardından istifa etti

İlahiyat mezunu dekan tepkilerin ardından istifa etti
İlahiyat mezunu Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin’in Karabük Üniversitesi'ne Mimarlık Fakültesi Dekanı olarak atanmasının ardından, Kapanşahin'in konuşma yaptığı bir video sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı. Kapanşahin, gelen tepkilerin ardından dekanlık görevinden istifa etti.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremlerin ardından Türkiye''nin gündemi sağlam yapı konusuna çevrilmişken, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesine depremden sonra İlahiyat mezunu Muhittin Kapanşahin dekan olarak atanmıştı Kapanşahin''in bir konuşmasında. "Yani ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip bir kişi değilim" ifadelerini kullanması büyük yankı uyandırırken, ünlüler ve gazetecilerden söz konusu atama kararına tepki yağdı. 

Muhittin Kapanşahin, gelen tepkilerin ardından dekanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

"İSTİFA MÜESSESESİNİ HATIRLAYAN BİRİLERİNİ GÖRMEK GÜZEL"

Kapanşahin''in görevinden istifa etmesinin ardından gazeteci Fatih Altaylı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Karabük üniversitesi mimarlık fakültesi dekanı Muhittin Kapanşahin az önce istifa etti. Bu müessesenin varlığını hala hatırlayan birilerinin olduğunu duymak güzel. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi. 



"GÖREVİ NİYE KABUL ETTİN MUHİTTİN?"

Muhittin Kapanşahin''e yönelik tepki gösteren paylaşımlarda bulunan isimlerden biri de oyuncu ve komedyen Şahan Gökbakar oldu. Gökbakar, twitter hesabından yaptığı paylaşım ile "Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesine, hem de böyle bir deprem felaketinden sonra bile, Dekan olarak bir ilahiyatçı atıyorlar.Muhittin Kapanşahin,ağzıyla "benim mimari bilgim yok" diyor.Görevi niye kabul ettin o zaman Muhittin? Ama sen de haklisin. Kader planında ne varsa o." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar