İktidardan üst düzey isim açıkladı! Asgari ücret ve memur maaş zamları ne zaman gerçekleşecek

İktidardan üst düzey isim açıkladı! Asgari ücret ve memur maaş zamları ne zaman gerçekleşecek
Milyonların merakla beklediği asgari ücret ve memur maaşı zammıyla ilgili AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan açıklama geldi.

Seçimlerin ardından gözler yapılacak zamlara çevrilirken, AKP'den dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, katıldığı canlı yayın ayında yapılması beklenen memur-emekli maaşı ve asgari ücret zammıyla ilgili konuştu.

Akbaşoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Çalışma Bakanlığımızın ve Maliye Bakanlığımızın, bu konuda teknik yönde yaptıkları çalışmalar söz konusu. Toplu sözleşmeler çerçevesinde ortaya çıkan bir oran var. Enflasyon oranının dikkate alınması söz konusu. Bir de refah payını da buraya ilave ediyoruz ve o çerçevede oluşacak oran memur maaşlarına yansıtılacak.

Asgari ücretle ilgili ve en düşük memur maaşının 22 bin TL olması ile ilgili kanun teklifimizi hemen komisyonlar oluşur oluşmaz ortaya koyacağız. Haziran ayının da enflasyonunun ortaya çıkması lazım. 6 aylık dönemdeki enflasyon oranını ve refah farkını beraber değerlendirmemiz gerekiyor. İnsanlarımız beklentisi mutlaka karşılanacak. Alım gücü esastır. Alım gücümüzü artıracak, çalışanlarımızı memnun edecek bir yaklaşımı hep beraber bir ay içerisinde görmüş olacağız"

Akbaşoğlu, emekli maaşlarının erken ödenmesi konusunda ise, "Bayramdan önce de hem ikramiyelerin hem de maaşların verilmesi konusunda da çalışma söz konusu" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar