İktidardan flaş asgari ücret ve emekli zammı açıklaması: Yapılacak zammın ilk sinyali verildi

İktidardan flaş asgari ücret ve emekli zammı açıklaması: Yapılacak zammın ilk sinyali verildi
Milyonlarca çalışan ve emeklinin merakla beklediği yeni yıl zammı için geri sayım başlarken, iktidardan zamlarla ilgili flaş bir açıklama geldi.

Milyonlarca çalışan ve emeklinin yeni yıl zammı için heyecanla beklediği günlerde, AKP'den flaş bir açıklama geldi. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, asgari ücret ve memur emeklisi zammıyla ilgili önemli detayları açıkladı.

Akbaşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa teklifinin, yakın zamanda Genel Kurul'da görüşülmeye başlanacağını duyurdu. Yasa teklifi, çeşitli maddeler içeriyor ve kamuoyunun birçok beklentisine yanıt verecek nitelikte olduğunu vurgulayan Akbaşoğlu, özellikle fiyatların aşırı yükselmesiyle mücadele konusunu ele aldıklarını belirtti. Aynı zamanda, çalışan emeklilere 5 bin TL alabilme imkanı sağlayan bir düzenlemeyi içerdiğini ifade etti.

"Çeşitli maddeleri içeren bir kanun teklifi. Kamuoyunun birçok beklentisini karşılayacak nitelikte. Hem fahiş fiyat mücadele konusunda hem de çalışan emeklilere 5 bin TL alabilme imkanı sağlayan düzenleme de içeriyor." diyen Akbaşoğlu, bu yasa teklifinin önemli adımlar içerdiğini vurguladı.

Asgari ücret görüşmeleriyle ilgili olarak da konuşan Akbaşoğlu, "Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hiçbir zaman enflasyona ezdirmeyiz. Aralık ayı içerisinde, tüm işçi kardeşlerimizin alım gücünü artıracak adımları hep birlikte göreceğiz. 2024 Ocak ayı başında açıklanacak enflasyon rakamlarını da dikkate alarak, tüm memur emeklilerinin yaşam standartlarını yükseltecek bir zam konusunu kamuoyuyla paylaşacağız." şeklinde konuştu.

AKP'nin bu açıklamaları, milyonlarca çalışan ve emeklinin merakla beklediği zam konusundaki beklentileri daha da artırdı. Kamuoyu, yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte, söz konusu yasa teklifinin içeriği ve detayları konusunda daha fazla bilgi bekliyor.

em.jpg

para.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar