Bütün yatırımcılar dikkat! İktidardan döviz ve altına müdahale! Doları alt üst edecek uyarı

Bütün yatırımcılar dikkat! İktidardan döviz ve altına müdahale! Doları alt üst edecek uyarı
Milyonlarca yatırımcıyı ilgilendiren flaş bir hamle de iktidardan geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde meydana gelen depremler sonucu iktidar, döviz kurunda dalgalanma yaşanmaması için dikkat çeken önlemler aldı.

Kamudanhaber''den Mehmet Diktaş''ın haberine göre, Merkez Bankası tüm Bankalara döviz alım satımlarında forword kontratların faizini yüzde 30 dan 40 a yükseltilmesi talimatını verdi. Merkez Bankasının bu talimatından sonra bankalar dolar, euro başta olmak üzere döviz alış-satışlarında makası açtı. 

Blomberg’e konuşan yetkililer ; Merkez bankasının bu talimatından sonra bankalar dolar satışını 19.05 üzerine çekti.

ALTIN İTHALATINA SINIR

Deprem sonrası hükümet ekonomik tedbirler kapsamında vatandaşlarımızın altına yönelmesini önlemek ve döviz rezervlerinin altın ithalatına gitmemesi için bir takım önlemler aldı. Ocak ayında altın ithalatında yaklaşık 69 bin ton ithalatla rekor kırılması sonrasında hükümet altın ithalatına sınırlama getirdi. Hükümet vatandaşları Altına dayalı sertifikaya yönlendirmek istiyor. 

Borsa İstanbul''da altına dayalı sertifika ile ilk olarak 5 ton altın karşılığında 500 milyon sertifika bastırıldı. Sonuç olarak; hükümet deprem felaketi sonrasında Türk lirasından kaçış önlemi olarak hem bankaların döviz alım satım makasını açtı. Hem de altın ithalatına sınırlama getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar