İklim Tarman kimdir? İklim Tarman kaç yaşında, nereli? İklim Tarman ve Fırat Tanış olayı nedir?

İklim Tarman kimdir? İklim Tarman kaç yaşında, nereli? İklim Tarman ve Fırat Tanış olayı nedir?
Son dönemlerde eski sevgilisi Fırat Tanış hakkında yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen ünlü piyanist İklim Tarman insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok kişi internette İklim Tarman'ın hayatını araştırıyor. Peki İklim Tarman kimdir? İklim Tarman kaç yaşında, nereli? İklim Tarman ve Fırat Tanış olayı nedir?

İklim Tarman kimdir?

Ünlü piyanist İklim Tarman eski sevgilisi Fırat Tanış'tan şiddet gördüğü gerekçesi ile uzaklaştırma kararı aldırdığını açıkladı. Bu olayın ardından birçok kişi internette İklim Tarman'ın hayatını araştırmaya başladı. Peki İklim Tarman kimdir? İklim Tarman kaç yaşında, nereli? İklim Tarman ve Fırat Tanış olayı nedir?

İKLİM TARMAN KİMDİR?

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 1995 yılında doğan İklim Tamkan, müzik eğitimine Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı Ankara Devlet Konservatuvarı'nda başlamıştır. Daha sonra eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı'nda devam etmiş ve bu süreçte Ayşegül Sarıca, Ali Darmar ve Namık Sultanov gibi önemli isimlerden dersler almıştır.

Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi'nde eğitimine devam ederken aynı zamanda 2002 yılında Tamkan Graz Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi'nde solistik ve piyano pedagojisi bölümlerine kabul edilmiştir.

İklim Tamkan, Türkiye'nin yanı sıra birçok ülkede konserler vermiş ve uluslararası yarışmalarda başarılar elde etmiştir. İtalya'da düzenlenen Uluslararası Valtidone Genç Yetenekler Yarışması'nda piyano alanında üçüncülük ödülüne layık görülmüş ve klavsen dalında Uluslararası Kiwanis Ödülü ile Avusturya Devleti'nin verdiği Martha Debelli ödülü ve bursunu iki kez kazanmıştır.

Sanatçı, Cemal Süreya, Metin Altıok, Edip Cansever gibi önemli şairlerin şiirlerini yorumladığı ilk albümü 'İlk Atlası'nı, mezzosoprano Senem Demircioğlu ile birlikte Fazıl Say'ın prodüktörlüğü ve yapımcılığında kaydetmiştir. Albüm, Mart 2017'de Ada Müzik tarafından çeşitli müzik platformlarında yayımlanmıştır.

2021 yılında, düzenlemesini kendisinin yaptığı ve opera sanatçısı Pervin Chakar ile duduk sanatçısı Ertan Tekin'in beraber icra ettiği 'Lo Şivano' adlı şarkı, Ada Müzik plak şirketi tarafından yayımlanmıştır. Şarkının kapak çizimi ise Fırat Tanış tarafından yapılmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar