İkinci el otomobil piyasasında ilan sitesi etkisi: İşte son durum

İkinci el otomobil piyasasında ilan sitesi etkisi: İşte son durum
Otomobil ve emlak satışlarının ilan verildiği internet sitelerinde 1 Kasım itibariyle geçerli olacak düzenleme oto piyasasını etkilemeye başladı. Galericiler, yeni uygulamanın yürürlüğe girmeden piyasadaki karşılığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Kabine Toplantısı'nın ardından ilan sitelerinin 1 Kasım tarihi itibarıyla sahte ve aldatıcı emlak ve otomobil ilanlarından mesul tutulacağını açıklamıştı.

Yeni uygulamaya göre yanıltıcı ilan verilmesi durumunda 100 bin liraya kadar idari para cezasının yürürlüğe girmesine Kahramanmaraş’taki galerici esnafları sevindi.

OTOMOBİL PİYASASINDA FİYATLAR BÖYLE ŞİŞTİ

Otomobil piyasasında yaşanan durumun sahte ve aldatıcı ilanlarla şiştiğini belirten galericiler, bu olumlu adımın hem galericilere nefes olacağını hem de otomobil piyasasındaki fiyatları düşüreceğini ifade etti.

Galerici esnafı Adem Parlak, “İşimize yaradı. Vergi veriyoruz, kira veriyoruz, tabela parası veriyoruz. Adam mesela fabrikada çalışıyor, 2 tane, 3 tane yatırımlık araba almış. Biz 300 bin TL yazmışız arabaya, adam 400 bin TL yazmış. Yani adam 3 ay bekletiyor, 300 bin TL’ye alıyor ve 600 bin TL’ye satıyor bu arabayı. Vergi vermiyor ama ben araba başı yüzde 20 vergi veriyorum. Cumhurbaşkanımızın konuşması işe yaradı” dedi.

k5.jpg

"BİR SÜRÜ AYAKLI GALERİCİ VAR"

Galerici esnafı Mustafa Başkonuş ise, “Galerici esnaflarımız biraz rahatlamış durumda. 1 Kasım tarihinden itibaren ilan sitelerine sahte hesapla araç koyanlar, sahte isimle ilan koyanlara 100 bin TL ceza kesileceği söyleniyor. Bu da galerici esnaflarını bir nebze de olsun rahatlattı ve prosedürler uygun bir şekilde devam ediyor.

Yetki belgesi, yeterlilik belgesi olmayanlara ilan sitelerinden ilan koyulmayacağı da söyleniyor. Biz bu kararı çok olumlu karşıladık. Piyasalarda bir sürü bu işi yapan, bizim işimizi yapan bir sürü ayaklı galerici diye tabir ettiğimiz insanlar var.

Örneğin berberi, bakkalı bu işi yapıyor ve insanlar maalesef dolandırılmayla karşı karşıya kalıyor. Bu da insanların canını yakıyor. Tabii Cumhurbaşkanımızın bu açıklamasıyla ilan koyulmayacağını söylemesi, 1 Kasım tarihi ile maddi para cezası kesileceğini söylemesi ile bir nebze olsun piyasalarda rahatlama söz konusu oldu” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar