II. Dünya Savaşı'ndan kalma sığınak rekor fiyata satışa sunuldu

II. Dünya Savaşı'ndan kalma sığınak rekor fiyata satışa sunuldu
Devon'da 56 yatak odalı ve iki katlı eski bir nükleer yeraltı sığınağı satışa çıkarıldı.

Rekor fiyata satışta sunuldu

Hope Cove Bunker olarak bilinen sığınak Devon'daki Salcombe yakınlarında bulunuyor ve 1941'de II. Dünya Savaşı sırasında radar istasyonu olarak kullanılmak üzere inşa edilmişti.

Fakat 1950'lerde, Soğuk Savaş sırasında nükleer saldırı tehlikesi üzerine yapı, bölgesel bir hükümet üssüne dönüştürülmüştü.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, 1990'lara kadar beklemede kalan üs, ülkeye bir saldırı gerçekleştirilmesi durumunda 250 hükümet çalışanı barındırabilecekti.

Bu mülkün piyasaya ilk çıkışı değil. Şubat ayı başlarında yapılan bir önceki müzayedede rezerv fiyatına ulaşılamadı ve sonuç olarak tekrar satışa çıkarıldı.

Sığınağın bekçisi Christopher Howell, Sky News'e verdiği demeçte şunları söyledi: "Mühürlenmek üzere tasarlanmıştı, geri dönüştürülmüş hava sistemi vardı ve radyoaktif herhangi bir şey bu tarafa gelirse içeridekilere biraz koruma sağlayacaktı."

"SON DERECE GÜVENLİYDİ"

Planlara göre bomba patlasaydı burada toplanacaklardı, içeriye kapanacaklardı; tanklarda jeneratörleri 35 gün boyunca çalıştıracak kadar petrol var.

Howell'e göre bina "son derece güvenliydi" ve bir patlama durumunda "tamamen çalışır durumda" kalmasına yardımcı olmak için arazide "7/24" insan bulunuyordu.

Yapının bazı özellikleri bugün hala görülebilir durumda. Bunlar arasında bir saldırıya karşı yapılacak herhangi bir müdahalede kullanılabilecek birkaç harita bulunuyor. Ayrıca saldırıdan sağ çıkanlara radyo yayını yapılması için ses geçirmez radyo istasyonu kabinleri de mevcut.

Howell'a göre sığınak beraberinde bir hayalet de getirebilir; savaş döneminden kalma bir pilotun geceleri merdivenleri çıktığı söyleniyor.

279940-2100x1700.png

SATIŞ FİYATI

Sığınağın satış fiyatı 435 bin sterlin (yaklaşık 4,5 milyon TL).

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar