İğneada'daki sel felaketiyle ilgili 4 sanık için yargılanma başladı

İğneada'daki sel felaketiyle ilgili 4 sanık için yargılanma başladı
İğneada beldesinde geçen sene meydana gelen selde yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen kamp alanının işletmecisinin aralarında bulunduğu 4 sanığın yargılanması başladı.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde geçen yıl yaşanan sel felaketinin ardından başlatılan davada tutuksuz sanıklar Cenan A ve Sevcan U'nun duruşma sürecine dair yeni gelişmeler yaşandı.

Kimlik tespitinin ardından SEGBİS üzerinden mahkemeye bağlanan Cenan A'nın yanı sıra, diğer tutuksuz sanık Sevcan U'nun duruşmaya katılmadığı belirlendi.

Mahkemede, müşteki ve avukatlarının mahkeme heyetinin reddi ve davanın nakli talepleriyle ilgili başvuruları değerlendirildi. Ancak bu talepler mahkeme tarafından reddedildi.

'HERHANGİ BİR UYARI YAPILMADI'

Duruşma sırasında tutuklu sanık Bülent B, 2014 yılında babası ile birlikte satın aldıkları araziyi turistik amaçlarla kullanmak üzere değerlendirdiklerini ve bölgeye 18 yapı inşa ettiklerini ifade etti. Bülent B, felaketi önceden tahmin edemediklerini, selin sabaha doğru meydana geldiğini ve kendisine herhangi bir uyarı yapılmadığını savundu.

Savunmasında, olay anında valiliğin sel uyarısından haberdar olmadığını iddia eden Bülent B, "Eğer cami veya jandarma megafonu ile anons yapılsaydı daha dikkat çekerdi. Daha önce böyle uyarılar yapılmış ama böyle sel olmamıştı." şeklinde konuştu. Tesisin yıkım kararının kendisine yazılı olarak bildirilmediğini savunan Bülent B, olayın anlık gerçekleştiğini belirterek suçsuz olduğunu dile getirdi.

Müşteki Safiye Yaşa'nın tepki gösterdiği bir anlık gerginlik sonrasında mahkeme, bir süre ara verdi. Bu arada 112 Acil Sağlık ekipleri, Yaşa'ya müdahale etti.

Tutuksuz sanık Büşra G, savunmasında Bülent B'nin akrabası olduğunu ve şirketin kağıt üzerinde kendisine devredildiğini ileri sürdü. Maddi sıkıntıları nedeniyle şirketi devraldığını belirten Büşra G, devir işlemleri sonrasında şirkette yönetim kurulu başkanı olarak gösterildiğini kaydetti.

Diğer tutuksuz sanık Cenan A, suçlamaları kabul etmedi ve Bülent B'nin ailevi durumu nedeniyle şirketi kısa süreliğine devraldığını iddia etti. Ayrıca, yapılan hiçbir işlemden haberinin olmadığını savundu.

Müşteki Hüseyin Duman, yaşanan selde eşi ve komşularının hayatını kaybettiğini, olay anında bölgede mahsur kaldıklarını anlattı. Bungalovun devrilmesi sonucunda hepsinin ayrı yönlere sürüklendiğini ifade etti.

Safiye Yaşa, kızı ve damadının hayatını kaybetmesinin ardından sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Benim evladım geri gelmeyecek ama bu örnek bir dava olsun ki başka insanların da canları yanmasın." dedi.

Duruşma, sanıkların tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmalarına karar verilerek ileri bir tarihe ertelendi.

İğneada'da meydana gelen sel felaketinde tesis içinde kalan 6 kişi hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında 5 işletme yetkilisi gözaltına alınmış ve 3 şüpheli tutuklanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar