İflas eden 26 yıllık tekstil devi sudan ucuza satıldı

İflas eden 26 yıllık tekstil devi sudan ucuza satıldı
Türkiye'de yaşanan artan iflas vakaları sonrasında dikkat çeken bir satış gerçekleşti. İflas eden bir tekstil firması sadece 7 bin liraya satıldı.

Türkiye, küresel ekonomik krizden en fazla etkilenen ülkelerin başında yer alıyor. Enflasyonun sürekli artması sonucunda birçok firma zorluklar yaşamaya başladı. Banka kredileriyle durumu idare etmeye çalışanlar ise finansman sıkıntısı ile karşı karşıya kaldı.

Yüksek faiz oranları nedeniyle firmalara gerekli krediler sağlanamıyor. Bu da üretim yapan firmaları olumsuz yönde etkilemeye başladı. Özellikle tekstil sektöründe yaşanan krizin etkileri giderek açığa çıkıyor.

1995 YILINDA KURULAN FİRMA KRİZE DAYANAMADI

1995 yılında Bursa'da kurulan bir tekstil firması iflas etti ve Bursa İflas Dairesi, şirkete ait marka hakkını satışa çıkardı. Teklif verilen marka, Fun Tekstil, açık artırmada 7 bin 350 TL'ye alıcı buldu.

İflas etmişti: Bursa'daki 26 yıllık marka sudan ucuza satıldı!

NASIL İFLAS ETMİŞTİ?

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı, davacı Sedat Karayazgan ve Fun Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato talebinin reddedilmesi ve borca batık olması nedeniyle iflasına karar verdi. Mahkeme tarafından alınan tedbir kararlarının kaldırıldığı ifade edilerek ilgili duyuru İİK.288 maddeye göre yapılmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar