İbrahim Özkan'ı yeniden seçen İBB Grubu için harekete geçildi: İYİ Parti'de sular durulmuyor

İbrahim Özkan'ı yeniden seçen İBB Grubu için harekete geçildi: İYİ Parti'de sular durulmuyor
Meral Akşener'in talebi üzerine dün istifa eden İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İYİ Partili meclis üyeleri tarafından tekrar grup başkanvekili olarak seçildi. İYİ Partili Yücel Coşkun sosyal medya hesabından Özkan'ı tekrar seçen İBB Meclis Üyelerinin kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

İbrahim Özkan, yerel seçimlerde CHP ile İYİ Parti’nin iş birliğini savunanlar arasındaydı.

Genel idare kurulunun ittifaksız yerel seçim kararının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz" ifadelerini kullanmıştı.

ibrahim-ozkan-istifa.jpg

İstifa kararını da yine sosyal medyadan duyuran Özkan, "Genel Başkan Meral Akşener'in talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim.' İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

DÜN İSTİFA ETTİ, BUGÜN TEKRAR SEÇİLDİ

Geçtiğimiz gün Akşener'in isteğiyle istifa eden İbrahim Özkan bugün İYİ Parti İBB Grup Başkanvekilliğine yeniden seçildi.

İBRAHİM ÖZKAN'DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti İBB Grup Başkanvekilli İbrahim Özkan sosyal medya platformu X hesabından, “Hür ve müstakil” bir şekilde iradelerini ortaya koyan ve beni tekrar İBB İYİ parti Grup Başkanvekili olarak seçen arkadaşlarıma bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim.” mesajını paylaştı.

ibrahim-ozkan.jpg

İBB MECLİS ÜYELERİ KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

İbrahim Özkan'ın yeniden İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili seçilme üzerine İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun sosyal medya hesabından Özkan'ı tekrar seçen İBB Meclis Üyelerinin kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

Yücel Coşkun'un açıklamaları şöyle:

"Kamuoyunun dikkatine ;

İYİ Partimizin İBB Grup Başkanvekilinin istifası, dün bir araya geldiğimiz bir toplantının ardından bizzat şahsım tarafından istenmiş ve İbrahim Özkan da bu doğrultuda görevinden istifa etmiştir.

Buna rağmen bazı İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez.

Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilmiştir. Saygılarımla" ifadeleri kullandı.

whatsapp-image-2023-12-13-at-21-15-44.jpeg

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz'da Özkan'ın yeniden seçilmesine tepki gösterdi.

Rıdvan Uz'un açıklamaları şöyle:

"OTURDUĞUNUZ KOLTUKLAR MİLLETE HİZMET KOLTUĞUDUR, MEYDAN OKUMA YERİ DEĞİLDİR."

"Oturduğunuz koltuklar millete hizmet koltuğudur, meydan okuma yeri değildir. İYİ Partinin varlığına bağlı olarak siyasi olur bulanların, bulamayan arkadaşlara, teşkilatlara seçmenlere karşı sorumlulukları olduğu gibi kurumsal yapımıza ve Genel Başkanımıza karşı da sorumlulukları vardır. Tercihlerini Ekrem Bey’in kayığına binerek seçersen istikametini de öyle belirlersin."

ridvan-uz.jpg

İBRAHİM ÖZKAN KİMDİR?

İbrahim Özkan, 9 Eylül 1975 yılında Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde doğdu. 1987 yılında hafızlık icazetini aldı. Orta öğrenimini Samandıra Lisesi’nde yapan İbrahim Özkan Endüstri Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamladı. Yangın ve Afet Yönetimi alanında yurtiçi ve yurtdışında çalışmaları oldu.

Türkiye Yangınla Mücadele Vakfı, Trabzonlu İş İnsanları ve Bürokratları Derneği ile BNU Bizim Neslin Uşakları Derneği üyesidir. 2009 ve 2014 yıllarında yapılan mahalli idareler seçimlerinde MHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı oldu.

ibrahim-ozkan-2155470.jpg

2017 yılında İYİ Parti Sancaktepe Kurucu İlçe Başkanı olarak görev yaptı. İbrahim Özkan halen İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili olarak görevini sürdürüyor.

Trabzonspor kongre üyesi olan Özkan profesyonel futbol oynamış, yelken sporu ve dalgıçlık yapmıştır.

Evli ve iki kız çocuğu babası olan İbrahim Özkan, İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar