İbrahim Erdemoğlu kimdir? İbrahim Erdemoğlu kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?

İbrahim Erdemoğlu kimdir? İbrahim Erdemoğlu kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?
Türkiye'nin en zenginlerinin arasında bulunan ünlü iş insanı İbrahim Erdemoğlu insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok kişi internette İbrahim Erdemoğlu'nun hayatını araştırıyor. Peki İbrahim Erdemoğlu kimdir? İbrahim Erdemoğlu kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?

İbrahim Erdemoğlu kimdir?

Forbes 2023 Milyarderler Listesi, Türkiye'nin en zengin isimlerini belirledi. Bu listede Türkiye'nin en zengin milyarderi olarak SASA Polyester'in sahibi İbrahim Erdemoğlu yer aldı. Peki İbrahim Erdemoğlu kimdir? İbrahim Erdemoğlu kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?

İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR?

1962 yılında Adıyaman'ın Besni ilçesinde doğan İbrahim Erdemoğlu, Gaziantep'te ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nde tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. 1983 yılında aktif iş hayatına başladı ve o günden bu yana sektörde önemli adımlar attı.

Erdemoğlu'nun iş hayatındaki en önemli başarılarından biri, dünya lideri konumuna gelen Merinos Halı'yı 1998 yılında kurmasıdır. Ayrıca, Dinarsu adlı köklü bir duvardan duvara halı markasını da 2005 yılında Akkök Grup'tan devraldı. 2015 yılında ise Sasa Polyester A.Ş. şirketinin hisselerinin yüzde 51'ini Sabancı Holding'den satın alarak polyester elyaf, filament ve polimerler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden biri haline geldi.

İBRAHİM ERDEMOĞLU'NUN SERVETİ NE KADAR?

İbrahim Erdemoğlu'nun servetinin toplam değeri 5 milyar 300 milyon dolar olarak açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar