AKP Danıştay'ın kararına uymadı, İBB'nin yetkisini elinden aldı

AKP Danıştay'ın kararına uymadı, İBB'nin yetkisini elinden aldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İETT tarafından gerçekleşen havalimanından şehir merkezine kadar olan ihale yapma yetkisini genelgeyle elinden aldı.

AKP Danıştay''ın kararını uygulamadı, ihale yapma yetkisini elinden aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi''ne 5216 sayılı yasa ile verilen “Bütün toplu ulaşım hizmetlerini yapma, yaptırma ve planlama” yetkisini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ezdi geçti. Sabiha Gökçen Havalimanı''nın ulaştırma hizmetleriyle başlayan hukuksuzluk, yargıya taşındı. 

ÖZEL ŞİRKETE VERİLDİ

Havalimanından şehir merkezine olan ulaşım hizmetleri ihalesi İETT tarafından yapılıyordu ancak Ulaştırma Bakanlığı''nın yayınladığı 2021/5 sayılı genelgeyle taşımacılık hizmeti adına verilen ihale yetkisi İBB''den alınırken; bakanlık tarafından özel şirkete verilen ihalede bakanlığın belirlediği koşullar dikkatte alınmadı. Genelgede yer alan; "Bakanlık yetkisi olması, yer tahsisi yapılması, UKOME kararı olması" maddesi UKOME''den izinsiz olarak çalışmaya ve gelir temin etmeye başladı. 

Ayrıca daha önce İBB''nin açtığı ihaleyi kazanan Havabüs firması yaşanan gelişmeler sonrasında yetkiyi Havaist firmasına verdi.

İBB PARA CEZASI KESMEYE BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise yaşanan gelişmelerin ardından dava açtı. Danıştay 8. Dairesi "Kanunla belediyelere verilen yetkiyi ortadan kaldıracak şekilde yorumlanamaz” hükmüyle genelgenin durdurulması yönünde karar vermesine rağmen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı karara uymadı. İBB de usulsüz şekilde kentte durak açan, yolcu alan ve taşımacılık yapan şirkete karşı idari para cezaları vermeye başladı.  

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar