İBB'den korkutan deprem raporu! Binaların yüzde 70'i riskli

İBB'den korkutan deprem raporu! Binaların yüzde 70'i riskli
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, ocak ayının ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Salonu’nda yapılan toplantının gündem maddesi 'İstanbul depremi' oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, deprem gündemiyle toplandı. Toplantıda meclis üyeleri partileri adına konuşma yaptı. 

"İSTANBUL''DA 7 İLE 7.4 ŞİDDETİNDE DEPREM BEKLENİYOR"

Toplantıda söz alan İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı, Marmara bölgesinde minimum 7 ile 7.4 büyüklüğünde bir deprem beklendiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

İstanbul’da bulunan 1 milyon 166 bin binadan 194 bin binada orta ve ağır hasar, 48 bin binada ağır ve çok ağır hasar meydana gelebileceği uzmanlar tarafından ifade edilmektedir. Dünya ölçeğinde trafiği en problemli kentlerden biri olan İstanbul için de deprem sonrası müdahale olanaklarının önündeki en ciddi engel, ulaşım olarak öngörülmektedir. Acil ulaşım yol ağı, acil tıbbi hizmetlerin ulaşımına, kurtarma faaliyetlerine ve yardım malzemelerinin belirlenen alanlara ulaştırılmasına hizmet edeceğinden öncelikli bir yol ağıdır. Acil ulaşım yolları ile ilgili tüm bu çalışmalar, her ilçe için hâlihazır haritalar üzerinde görselleştirilmeli ve hazırlanan paftalar ilçelere gönderilerek ilçelerde halkın katılımının sağlandığı toplantılar ile bilinçlendirme çalışmaları yapılmalı, acil ulaşım yolları hakkında bilgilendirilmeli, afet anındaki paniklerin önlenmesi için davranış biçimlerine yönelik çalışmalar yapılmalıdır.

"BU HIZLA ANCAK 100 YILDA DÖNÜŞÜR"

Son 10 yılda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’daki binaların yüzde 70’nin riskli yapı olduğunu ilan etti. Öte yandan 2000 öncesi İstanbul’da yapılan bina sayısı 817 bin. 72 bin 490 riskli bina yıkılmış, 373 bin 820 bağımsız bölüm yıkılmış. 10 yılda yüzde 10’u dönüşüme uğramış. İBB, İstanbul’un bu hızla ancak 100 yılda dönüşebileceğini ifade ediyor.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar