İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan İYİ Parti'den ümidi kesmedi! Meral Akşener'e böyle seslendi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan İYİ Parti'den ümidi kesmedi! Meral Akşener'e böyle seslendi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Yakası Çevre Projeleri Teme Atma Töreni sonrasında İYİ Parti hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, İYİ Parti'den gelen 'ittifak yok' çıkışlarına rağmen 'İstanbul ittifakı' vurgusu yaptı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Yakası Çevre Projeleri Teme Atma Töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erzurum’daki taşlı saldırıdan, Tuzla Belediye Başkanı Sadi Yazıcı ile arasında yaşanan diyaloğa kadar tüm sorularını cevaplayan İmamoğlu, hukuki mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

İmamoğlu, seçim ittifakına kapıları kapatan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in sözlerini değerlendirdi.

Kendisine yöneltilen "Akşener ile görüşmeniz olacak mı?" sorusuna İmamoğlu, “Liderle arasında devam eden münazaraları ve görüşmelere buradan cevap vermeyi doğru bulmuyorum ama biz 2019' da yaptığımız sağlıklı ittifakın temelinde gerçekte bir İstanbul İttifakı vardı. Büyük bir toplumsal ittifak oluşmuştu. Zaten o başarı İstanbul’a tarihi bir demokrasi yaşattı. Yüzde 55’e yakın bir oyla bir belediye başkanı seçildi. Bu anlamda emelde bir İstanbul ittifakı kurulabileceğine ve siyasi ittifakların müzakere sonucu oluşabileceğine inancım hala tam. Konuşmalar, görüşmeler ifade edilecektir ama günü geldiğinde makul görüşmeler için zeminlerin oluşabileceğine düşünüyorum. Buna Akşener’de dahil” şeklinde cevap verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar