Husiler ABD'ye ait gemileri hedef aldı

Husiler ABD'ye ait gemileri hedef aldı
Yemen'deki İran destekli Husiler, Aden Körfezi'nde bulunan iki ABD gemisine yönelik saldırı gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, "Deniz kuvvetleri, Gazze Şeridi'nde yaşanan zulme ve Filistin halkının kuşatılmasına karşı, aynı zamanda ülkemize yönelik ABD ve İngiltere saldırılarına misilleme olarak Aden Körfezi'nde iki ABD gemisine saldırı düzenledi." şeklinde konuştu.

Seri, saldırının gerçekleştiği gemilerin Sea Champion ve Mavis Fortuna olduğunu belirtti. Husiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı tepki olarak 31 Ekim 2023'te Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koymaya ve bazılarına insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başlamıştı.

Husilerin bu eylemlerinin ardından birçok gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı. ABD, küresel deniz ticaretinin güvenliği tehdit altında olduğu gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla oluşturulan çok uluslu "Refah Muhafızı Operasyonu" deniz görev gücüyle Husilere karşı koyma kararı almıştı.

Süveyş Kanalı, küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'sini sağlayarak Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rota olarak önem taşımaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar