Hürriyet ve Milliyet'ten Sabah'ı kıskandıracak manşet

Hürriyet ve Milliyet'ten Sabah'ı kıskandıracak manşet
Hürriyet ve Milliyet gazeteleri dün gerçekleşen LGS izdihamına ilişkin suçu velilerde bulmayı tercih etti.

HABER MERKEZİ-GÜNBOYU

Yapılan tüm uyarı ve itirazlara rağmen çocukların hayatını tehlikeye atma pahasına gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavı'nın ardından Hürriyet ve Millyet gazeteleri suçu velilere attı.

Dün gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) Türkiye çapında 1.6 milyon öğrenci katıldı. 

Bilim insanları ve siyasetçilerin yaptığı tüm uyarılar duymazdan gelindi ve 'tüm önlemlerin alındığı' iddia edilerek sınav gerçekleştirildi. 

Sınav salonlarında sınavın başlamasının ardından isteyen öğrencilerin de maskelerini çıkarmalarına izin verildi. 

Ancak yapılan tüm uyarı ve itirazları görmezden gelen Hürriyet ve Milliyet gazeteleri, suçu velilere atarak sorumlulara sorumluluklarını hatırlatma görevlerini de unutmuş oldu.

'VELİLER İLK SINAVDA ÇAKTI'

Dün gerçekleşen LGS'yi bugün birinci saydana gören Hürriyet gazetesi 'Veliler ilk sınavda çaktı' manşetini attı. Sorumluluğu velilere yükleyen Hürriyet "Liselere Geçiş Sınavı'nda okul içinde salgın önlemleri tıkır tıkır işledi. Ancak okul dışında bekleyen veliler sosyal mesafeye uymadı. Bazı yerlerde izdiham görüntüleri vardı" ifadeleriyle duyurmayı tercih etti. 

Okul içlerinde işleri "tıkır tıkır" yürüdüğünü iddia eden Hürriyet'in "Sıvan başladıktan sonra isteyen öğrencilerin maskelerini çıkarmasına izin verildi" şeklindeki çelişkili ifadeleri de dikkat çekti. 

'VELİLERİN NOTU SIFIR'

Hürriyet gazetesi ile aynı merkezden yönetilen Milliyet gazetesi de bugün 'Velilerin notu sıfır' manşeti ile çıktı. "Tarihi maskeli LGS'de can sıkan görüntüler vardı" üst başlığını atan Milliyet, "Okul bahçeleribde mesafe kurallarına uyulurken, pek çok yerde okula girmeyi bekleyen çocuklar ile velileri yoğun kalabalıklar oluşturdu" ifadelerini kullandı.

İşte Hürriyet ve Milliyet'in birinci sayfaları: 

hurriyet-gazetesi.jpgmilliyet-001.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar