HÜDA PAR'ın suç duyurusunda bulunduğu Mansur Yavaş: ''Şeref madalyası sayarım''

HÜDA PAR'ın suç duyurusunda bulunduğu Mansur Yavaş: ''Şeref madalyası sayarım''
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Sinop mitinginde kullandığı ifadeler hakkında HÜDA PAR tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Yavaş söz konusu gelişmeyi sosyal medya hesabından değerlendirerek, "Türkiye ve Türk Milleti ile sorunu olan bir oluşumun hakkımda açtığı dava omzumdaki şeref madalyasıdır. " ifadelerini kullandı.

Gonca Bilgiç / Günboyu 

Her ne kadar Cumhur İttifakı''na resmen dahil olmasa da, seçimlere katılmayarak AKP lehinde propaganda yürüten ve 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerin milletvekili aday listelerine AKP kontenjanından girecek olan HÜDA PAR, Türk milleti, Türk bayrağı ve Anayasa''nın değiştirilemez 4 maddeki hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle milyonlarca vatandaş tarafından sert eleştiriler ile karşı karşıya kalmıştı.

Hizbullah terör örgütü ile derin bağları olduğu iddia edilen örgüt hakkında bir eleştiri de Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş''tan geldi. 14 Mayıs''ta yapılacak seçimler için partisi ve Millet İttifakı''nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine çalışmalarını yürüten Yavaş, Sinop''ta yaptığı bir miting sırasında "Terörist teröristtir; bunun PKK''lısı, HÜDA PAR''lısı olmaz" şeklinde konuşmuştu. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Avukat Ömer Salih Yemez, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu adına Mansur Yavaş hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtirken, "Ankara halkına hizmet etmesi için seçilen ve bu doğrultuda çalışması gereken sözde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş, 19 Nisan 2023 tarihinde Sinop mitinginde sarf etmiş olduğu ''Terörist teröristtir; bunun PKK''lısı, HÜDA PAR''lısı ayrımı olmaz…, hepsine de karşıyız hepsinin de kökünü kazırız'' sözleri ile, HÜDA PAR''ı bir terör örgütüyle birlikte anarak ve bir terör örgütü gibi yansıtarak HÜDA PAR''a gönül vermiş on binlerce insanımızı hedef göstererek halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu işlemiştir" dedi.

"OMZUMDAKİ ŞEREF MADALYASIDIR"

Söz konusu şikayet hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Mansur Yavaş, "Türkiye ve Türk Milleti ile sorunu olan bir oluşumun hakkımda açtığı dava omzumdaki şeref madalyasıdır. 15 Mayıs’ta bu şeref madalyasıyla iktidara geleceğiz. Milletimizin değerleriyle kavga eden kim olursa olsun mücadelemiz son nefesimize kadar devam edecektir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar