Huawei’den beklenmeyen karar! Marka ve logosu artık yok!

Huawei’den beklenmeyen karar! Marka ve logosu artık yok!
Huawei, marka kalitesini korumak amacıyla yeni bir hamle yapıyor. Artık üçüncü taraf üreticiler Huawei adını kullanamayacak.

Dünyanın dört bir yanında ortaklara sahip olan Huawei, müşterilerinden ilginç bir istekte bulundu. Uzun yıllardır ABD-Çin savaşının ortasında kalan şirket, markasının ve logosunun kullanılmamasını istiyor. Akıllı telefon ve araba gibi üçüncü parti ürünlerde artık Huawei markası yer almayacak.

Huawei modem, altyapı çözümleri ve araba gibi çeşitli sektörlerden markasını arındırmaya çalışıyor. Çinli şirket, üçüncü taraf ortaklarının ürünlerinde marka ve logosunun yer almamasını istiyor. Bu hamle ile şirketin itibarının korunması ve markanın kötüye kullanılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Huawei Kurucu ve CEO’su Ren Zhengfei, 2022 yılına ilişkin sonuçların ardından duyuruyu imzaladı. Şirketin tüm yetkililerini ve ortaklarını buna uymaya çağırdı. Çinli üretici ayrıca mağazalardaki tüm promosyon malzemelerinin de kaldırılması talimatını verdi.

Bazı telefon üreticileri Huawei tasarımlarını kullanma hakkına sahip. Örneğin, Çin’de Hi Nova 10 isimli bir telefon bulunuyor. Bu cihaz Huawei Nova 10’un tasarım ve teknik özelliklerini kullanıyor. Ancak artık üreticinin markasını veya logosuna yer veremeyecek. Diğer yandan mağazalar, satış ve promosyon sloganlarında “Huawei” ibaresini tercih edemeyecek. Yakın zamanda tüm ortakların bu çağrıya cevap vermesi bekleniyor. Şirketin neden böyle bir karar aldığı şu anda belirsiz. Ancak bu kararla birlikte Huawei isminin yanlış tanıtımdan korunması ve markanın kötüye kullanımının önüne geçilmek istendiği düşünülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar