Hong Kong'da protesto marşına yasak!

Hong Kong'da protesto marşına yasak!
Hong Kong Temyiz Mahkemesi, hükümetin "Glory to Hong Kong" adlı protesto marşının yasaklanması talebini onayladı.

Hong Kong'un Özel İdari Bölgesi'ndeki Temyiz Mahkemesi, hükümetin "Glory to Hong Kong" adlı protesto marşının yasaklanması talebini karara bağladı.

Temyiz Mahkemesi, protesto marşının yasaklanması talebini kabul etti ve geçtiğimiz yılın kararını bozarak ifade özgürlüğü endişelerini gerekçe gösterdi. Yargıç Jeremy Poon, şarkının bir "silah" olarak kullanıldığını ve toplumda duygu uyandırma gücüne sahip olduğunu belirtti. Poon, hükümetin ihtiyati tedbir talebini kabul ettiklerini ve çevrimiçi platformlardaki "şarkıyla bağlantılı sorunlu videoları" kaldırmak için tedbir kararının gerekliliğini vurguladı.

aw199393-02.jpg

Bu yasak, şarkıyı yayınlayan veya dağıtan herkesi hedef alacak ve şarkının milli marş gibi kullanılmasını da yasaklayacak. "Glory to Hong Kong" şarkısı, 2019'daki bağımsızlık yanlısı protestolar sırasında sıklıkla söylenmişti ve uluslararası spor etkinliklerinde Çin milli marşı yerine yanlışlıkla çalınmıştı.

Hong Kong yönetimi, Google'dan yapılan aramalarda protesto marşını Çin ulusal marşının yerine göstermesini talep etmişti ancak Google, bu talebi mahkeme kararı olmadan kabul etmeyeceğini belirtmişti. Hükümet ise geçtiğimiz yıl mahkemeye başvurmuş, ancak başvurusu reddedilmişti. Sonrasında ise hükümet, bu kararı temyize taşıdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar