Hong Kong'da polis, eylemciyi böyle vurdu!

Hong Kong'da polis, eylemciyi böyle vurdu!
Hong Kong'daki gösteriler şiddetlenmeye devam ediyor. Gösteriler esnasında yaşanan arbedede polis bir göstericiyi silahla vurdu. O anlar Facebook canlı yayınına yansıdı.

Hong Kong'da Sai Wan Ho bölgesinde meydana gelen protestolar kanlı bitti.

Hong Kong'da uzun süredir devam eden gösterilerde karşılıklı şiddetin dozu her geçen gün artıyor.

Sai Wan Ho bölgesinde meydana gelen protestolarda polis ile eylemciler arasında çatışma çıktı. Çatışma esnasında bir gösterici polis tarafından vuruldu.

O esnada Facebook'ta canlı yayın yapan protestoculardan birisi vurulma anını saniye saniye kaydetti.

Görüntülerde bir protestocunun polisin üzerine atılarak tutmaya çalıştığı, bu sırada da polisin elindeki silahı ateşlediği görülüyor.

Saldırı sonrası göğsünden vurulan gösterici yere yığılırken akıbeti bilinmiyor.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'ndeki protestoların hedefindeki iade tasarısı yerel meclise nisan ayında sunulmuş ancak protestolar üzerine Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam temmuzda tasarının "öldüğünü" açıklamıştı.

"Tasarı öldü" açıklamasına rağmen devam eden gösterilerin ardında Lam, 4 Eylül'de tasarının geri çekileceğini belirterek, "Hükümet, halkın endişelerini yatıştırmak için tasarıyı resmi olarak geri çekecek" ifadesini kullanmıştı.

Protestocular, tasarının geri çekilmesinin yanı sıra eylemcilere yönelik polis şiddetinin soruşturulması için bağımsız bir komisyon kurulmasını, tutuklanan protestoculara af çıkarılmasını, protestoların "ayaklanma" olarak adlandırılmasına son verilmesini ve siyasi reformların yeniden başlatılmasını talep ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar