Hollanda polisi Rotterdam’daki çocuk cinayetine,  ‘Bir Türk daha azaldı’ dedi

Hollanda polisi Rotterdam’daki çocuk cinayetine,  ‘Bir Türk daha azaldı’ dedi
WhatsApp gruplarında yaptıkları konuşmada Hollanda polislerinin, öldürülen Türk asıllı 16 yaşındaki Hümeyra ve diğer tüm azınlık gruplar için ırkçı ifadeler kullandıkları ortaya çıktı.

Türk asıllı 16 yaşındaki Hümeyra E, eski erkek arkadaşı tarafından öldürülmüştü. Hollanda polisinin, sosyal medya gruplarında yaptıkları yazışmalarda, 16 yaşındaki bir kızın ölümüyle ilgili “Bir Türk daha azaldı” ifadesini kullandığı belirtildi.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, Hollanda yerel medyasında çıkan habere göre, Rotterdam teşkilatına bağlı polisler hakkında WhatsApp gruplarında “ırkçı konuşmalar” yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Polisler hakkındaki soruşturmada, ülkedeki azınlıklara, göçmenlere ve Afrikalılara yönelik ırkçı ve ayrımcı ifadeler kullandıkları tespit edildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Rotterdam polis şefi Fred Westerbeke, Hümeyra E’nin ölümü üzerine kullanılan ifadenin kınanması gerektiğini ve “aşağılayıcı” olduğunu söyledi. Westerbeke, polislerin kınandığını ve haklarında başlatılan soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

İHMALKÂRLIK

Rotterdam Designcollege’de eğitim gören Hümeyra E, 16 Aralık 2018’de okuldan dönerken eski erkek arkadaşı tarafından öldürülmüştü.

Hümeyra E, rahatsız edildiği için polise şikâyette bulunmuş ancak şikâyetleri dikkate alınmamıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar