Holistik sağlık uzmanı açıkladı: Salgınlardan korunmanın anahtarı 'burun duşu'

Holistik sağlık uzmanı açıkladı: Salgınlardan korunmanın anahtarı 'burun duşu'
Uzmanlar tarafından salgın hastalıklardan korunmanın en etkili yönteminin 'burun duşu' ve 'tuzlu suyla gargara' olduğu açıklandı.

İstanbul'da düzenlenen "Şehir ve Sağlık" etkinliğinde konuşan alternatif ve holistik sağlık uzmanı E. Hülya Giebel, artan salgın vakalarına karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi. Giebel, özellikle kış aylarıyla birlikte artan salgın vakalarına karşı tuzlu suyla gargara ve burun duşu yapılmasının önemine vurgu yaparak, ayrıca eterik yağların koklanması ve sürülmesinin etkili olabileceğini belirtti.

burun-2.jpg

Giebel, büyük kalabalıklardan kaçınılması, sıkışık ve kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiğini ifade etti. Özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıksız içeceklerden uzak durulması gerektiğini söyleyen Giebel, çocukların temiz ortamlarda bulunmalarının yanı sıra beslenmelerine de dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Mineraller, vitaminler, özellikle D vitamini ve balık yağının çocuk bağışıklık sistemini güçlendirmek için önemli olduğunu vurguladı.

Giebel, bu tedbirlerin salgınların yayılmasını önlemede etkili olabileceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar