Yapay zeka neredeyse yasak: Yeni yasal düzenleme...Büyük cezası var!

Yapay zeka neredeyse yasak: Yeni yasal düzenleme...Büyük cezası var!
Hindistan, yapay zeka modellerinin kullanımını düzenleyen yeni bir yasal düzenlemeyi hayata geçirdi. Bu düzenleme, şirketlerin yapay zeka modellerini yayınlamadan önce hükümetten izin almasını şart koşuyor.

Hindistan, küresel yapay zeka tartışmalarında artan bir şekilde etkin bir rol oynamaktadır. Son olarak, bu Güney Asya ülkesi, büyük teknoloji şirketlerini yeni yapay zeka modellerini kullanıma sunmadan önce hükümetten izin almaları konusunda uyardı

Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Cuma günü şirketlere yönelik bir uyarı yayınladı. Bakanlık, şirketlerden hizmet veya ürünlerinin "herhangi bir önyargı veya ayrımcılığa izin vermediğinden ve seçim sürecinin bütünlüğünü tehdit etmediğinden" emin olmalarını istedi.

h1.jpeg

Bu uyarının yasal bir bağlayıcılığı olmadığını belirten Bakanlık, Hindistan BT Bakan Yardımcısı Rajeev Chandrasekhar'ın ifadesine göre, bu uyarının gelecekteki düzenlemeleri işaret ettiği belirtildi. Chandrasekhar, "Bugün bunu bir tavsiye olarak yapıyoruz ve sizi buna uymaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

indir.webp

Teknoloji şirketlerinden ise tavsiyede belirtilen önlemleri ve durumu içeren bir rapor sunmaları istendi. Bu raporda şirketlerin, yanlış bilgi ve dezenformasyonla mücadele etmenin yanı sıra hizmetlerinin tarafsız ve objektif olduğunu göstermek için attıkları adımları açıklamaları bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar