Hindistan Başbakanı seçim öncesi su altında hac yaptı: Sebebi ise şaşırttı...

Hindistan Başbakanı seçim öncesi su altında hac yaptı: Sebebi ise şaşırttı...
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, nisan ve mayıs aylarında yapılacak olan genel seçimler öncesinde Hindu milliyetçileri tarafından kutsal kabul edilen antik bir batık kentte dua etti. Modi'nin bu su altı ziyareti, yüz binlerce kez izlendi ve tartışmalara neden oldu.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Hindu inanışına göre kutsal kabul edilen ve Hindu tanrısı Krişna'nın yerleştiğine inanılan Dwarka adlı batık kentte "su altında hac" ibadetini gerçekleştirdi.

1.jpg

Dalış elbisesi ve maske takarak su altına inen Modi, antik kentin kalıntıları arasında temel yoga pozları yaparak ibadetini gerçekleştirdi. Modi'nin bu su altı hacı görüntüleri sosyal medyada viral hale geldi.

2-001.jpg

Modi, Hindu tanrısı Krişna'nın taktığına inanılan tavus kuşu tüylerini de su altında dikti ve Hindu tanrısına adadı. Dalış sırasında, Hindistan Donanması personeli olduğu tahmin edilen birkaç dalgıcın Modi'ye yardımcı olduğu görüldü.

3.jpg

Hindistan Başbakanı'nın kendi sosyal medya hesabından paylaştığı video, en az 3.3 milyon kez izlenerek viral hale geldi. Modi, kendi seslendirdiği videoda "Bu anlar hayatımın sonuna kadar benimle kalacak" dedi.

6.jpg

Dwarka, Hindistan'ın Gucarat eyaletinin batı kıyısında bulunmaktadır ve antik tapınakları ile Hinduların hac rotalarından biri üzerindedir. Kentin su altına kalan antik bölümü, ülkenin önemli turistik noktalarından biridir. Dwarka batık kentinde 1963 yılında başlayan arkeolojik kazılar devam etmektedir.

4.jpg

Nisan ve mayıs aylarındaki genel seçimler öncesi Hindu milliyetçisi mesajlarını yoğunlaştıran Modi, geçen ay Müslümanları kızdıran bir adım atmıştı. Hindu milliyetçilerinin yıktığı tarihi Babri Camisi'nin yerine inşa edilen 217 milyon dolarlık Hindu tapınağı için kutsama töreni düzenlemişti.

5.jpg

Bu adım, muhalefetin "Genel seçim öncesi dini siyasete alet ediyor" şeklinde tepki göstermesine neden olmuştu.

259413.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar