Herkes merakla bekliyordu: Ve Ekrem İmamoğlu İstanbul için kararını verdi

Herkes merakla bekliyordu: Ve Ekrem İmamoğlu İstanbul için kararını verdi
CHP’nin başına geçeceği konuşulan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeni yol haritasını belirlediği iddia edildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden mağlup ayrılan CHP’de değişim tartışmaları son sürat devam ediyor. Değişim için düğmeye basanların başında gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu yeni yol haritasını belirledi.

CHP Genel Başkanlığı için düşünülen İmamoğlu’nun "İstanbul'u kaybedemeyiz" diyerek yeniden İBB Başkanlığına aday olacağını açıklaması bekleniyor.

"Değişim olmazsa yerel seçimde risk doğabilir" sözleriyle CHP'de genel başkanlık değişiminin gerekli olduğuna vurgu yapacağı iddia edilen İmamoğlu’nun tercihini İstanbul'dan yana kullanacağı öne sürüldü.

Yerel seçimlerde İstanbul’da yeniden aday olması beklenen İmamoğlu’nun yol haritasını salı ya da çarşamba günü yapacağı basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracağı söyleniyor.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın haberine göre, yakın çalışma ekibinin İmamoğlu'nun seçimi kazanacağından kesinlikle emin oldukları ve "Bütün araştırmalar tek başına girmesi halinde bile İmamoğlu'nun rahatlıkla alacağını gösteriyor. İyi Parti ve HDP'lilerin ağırlıklı bir bölümü kendi adaylarını çıkarsalar da Ekrem Bey'e oy veriyor. Bu yüzden iki partinin aday çıkaracaklarını düşünmüyoruz" yorumunda bulundukları öğrenildi.

Saymaz’a göre, Ekrem İmamoğlu’nun bu kararı almaya iten 3 önemli konu var.

“İmamoğlu kalesi gördüğü İBB'yi kaybetmek istemiyor. 2028 yılında cumhurbaşkanı adayı olacaksa ki öyle görünüyor, sırtını İstanbul'a vermekten başta bir yolu yok. Bu bir.

İkincisi şu: Çeyrek asır sonra alınan İstanbul'u kendi elleriyle AK Parti'ye teslim eden olmak istemiyor. İBB'nin anahtarını Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya vermenin siyasi maliyeti, İstanbul'u seçimde kaybetmekten daha ağır gelebilir.

Üç: Olur da CHP'nin liderliğine seçilirse koltuğunu bırakacağı AK Parti, İmamoğlu dönemindeki karar ve işlemleri tahrifata uğratarak, aleyhinde kullanacaktır.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar