Herkes İYİ Parti’yi konuşurken en çok milletvekili hangi partiden istifa etti

Herkes İYİ Parti’yi konuşurken en çok milletvekili hangi partiden istifa etti
14 Mayıs Genel Seçimleri'nin ardından 7 ay gibi bir süre geçerken, TBMM'ye seçilen 600 milletvekilinden 61'i çeşitli nedenlerle partisinden istifa etti. Herkes en çok istifanın İYİ Parti’den olduğunu düşünürken, ilk sıradaki parti herkesi şaşırtttı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde birçok partide yaşanan istifalar dikkat çekiyor. Özellikle CHP'de rekor sayıda istifa gerçekleşti.

14 Mayıs Genel Seçimleri'nin ardından CHP listelerinden seçilen 39 milletvekilinden 38'i istifa ederken, bu istifalardan 15'i Demokrasi ve Atılım Partisi'ne, 10'u Saadet Partisi'ne, 10'u Gelecek Partisi'ne, 3'ü ise Demokrat Parti'ye katıldı.

İYİ Parti'de de Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, partisinden istifa ederek AKP'ye katılırken, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Ankara Milletvekili Adnan Beker, İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır bağımsız olarak Meclis'te çalışmalarına devam etme kararı aldı. AKP'de de istifalar yaşandı;

İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Mersin Milletvekili Faruk Dinç ve Batman Milletvekili Serkan Ramalı Hüda-Par'a katıldı. Bu istifalara rağmen DSP Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Önder Aksakal partisinden ayrılmadı. Seçim atmosferi içerisindeki bu gelişmeler, partiler arasındaki dinamikleri de etkileyebilir.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar