'Her gün bin 500 kişi milyoner oluyor'

'Her gün bin 500 kişi milyoner oluyor'
Bitcoin, Mart ayında 73 bin dolara kadar yükselerek tarihinin en yüksek seviyelerini görmesinin ardından yaşadığı geri çekilme, boğa sezonunun devam edip etmediği konusunda şüpheleri artırdı ancak Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, "Bitcoin boğa sezonunun her gün bin 500 kişiyi milyoner yaptığını gördük" ifadelerini kullandı.

Bitcoin, 2024 yılına yüksek bir ivmeyle başlayarak, Mart ayında gösterdiği büyük artışla 73 bin dolar seviyelerine ulaştı. Ancak son dönemde yaşanan geri çekilmelerle birlikte Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyelerinden geri çekildi ve 62 bin dolara kadar düştü. Bu düşüşler, "Bitcoin boğa sezonu sona erdi mi?" sorusunu gündeme getirdi. Ancak CryptoQuant'in raporuna göre, Bitcoin'e gelen yatırımların çoğunluğunun yeni yatırımcılardan geldiği ve bu nedenle boğa sezonunun henüz bitiş çizgisinden uzak olduğu belirtildi.

Rapora göre, Bitcoin'deki düşüşlerin bir düzeltme olduğu değerlendirildi. Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, yeni yatırımcılardan gelen nakit akışının toplam para girişlerindeki payının henüz yüzde 50'den az olduğunu belirtti. Bu durumun, Bitcoin'deki boğa döngüsünün henüz sona ermediği ve piyasanın geleceğine ilişkin umutlu olunması gerektiği yorumu yapıldı.

bittt-001.webp

Sönmez, Bitcoin'in geçmişte de benzer düzeltmeler yaşadığına dikkat çekerek, yatırımcıların geri çekilmeyi kâr realizasyonu olarak görmeleri gerektiğini ve piyasaya olan umutlarını korumalarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Bitcoin'den kâr sağlayanların elde ettikleri gelirin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığına dikkat çekti.

Bitcoin'deki kâr amaçlı çıkışların yanı sıra, önümüzdeki dönemde gerçekleşecek olan madencilik ödüllerinin yarı yarıya azaltılması olan yarılanma etkinliğine de yaklaşık 30 gün kaldığı hatırlatıldı. Bu etkinliğin Bitcoin arzında doğrudan bir azalmaya neden olacağına işaret edildi ve Bitcoin'in fiyatı üzerindeki etkisinin izlenmesi gerektiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar