Her gün bardak bardak içiyoruz ama... En sık tüketilen içeceklerden kahvenin bilinmeyen zararları şaşırtıyor!

Her gün bardak bardak içiyoruz ama... En sık tüketilen içeceklerden kahvenin bilinmeyen zararları şaşırtıyor!
Her sabah evde, ofiste ve dışarıda severek tükettiğimiz içeceklerden olan kahvenin bilinmeyen zararları duyanları şaşırtıyor. Özellikle kendimize gelmek, gün boyunca enerji toplamak amacıyla içilen kahve çok tüketildiğinde bakın nelere sebep olabiliyor...

Ülkemizde ve dünyada hemen hemen herkesin günde en az 1 bardak/fincan tükettiği kahvenin az bilinen zararları şaşırtıyor. Bazı göz ardı edilen bilgilere göre kahve yararları olduğu kadar zararları da olan bir içecek olarak ifade ediliyor. Pek çok yararı olduğu da bilinen kahve, bilinçsiz tüketimde insanlarda çeşitli rahatsızlıklara sebebiyet verebiliyor.

ÇOK FAZLA TÜKETENLER DİKKAT! KAHVENİN BİLİNMEYEN ZARARLARI ŞAŞIRTIYOR

Kahve özellikle çok fazla tüketildiğinde kendinizi gergin ve endişeli hissedebilirsiniz. Ayrıca fazla tüketilen kahve demir emiliminizi engelleyebilir, böylece kansızlığa neden olabilir. Oldukça yaygın olarak gerçekleşebilen bu durum da kendinizi zayıf ve yorgun hissetmenize sebep olabilir. Meydana gelen anemi, tırnaklarınızın görünümünü de etkileyebilir ve tırnak ayçalarınızın daha az görünür hale gelmesine sebep olurken, kaybolmasına da neden olabilir.

MİDE SORUNLARINA NEDEN OLABİLİYOR

Bunun yanı sıra çok fazla kahve içmenin tuvalete daha sık gitmenize sebep olduğu da bir gerçek. Kahve asidik madde olması sebebiyle mide zarını tahriş etmektedir ve kramplara neden olabilmektedir. Bu da ishale sebebiyet verebilmektedir. Ayrıca kafeinsiz kahve içseniz bile yine de buna sebep olabilmektedir.

Normalden çok fazla içilen kahve içerisinde kafein olması sebebiyle sık idrara çıkmanıza ve böylece vücudunuzun susuz kalmasına sebep olabilir. Bu susuzluk vücutta baş ağrısına sebep olabilir.

CİLTTE KIRIŞIKLIKLARA SEBEBİYET VEREBİLİR

Bunun yanı sıra kahve cildinizi zararlı serbest radikallerden koruyan antioksidanlar açısından zengindir. Fakat çok fazla içildiğinde vücut hücrelerinizdeki kolajeni azaltabilir.

Dolayısıyla çok fazla kafein tükettiğinizde cildiniz daha az elastik olabilir, bu da ciltte kırışıklıklara sebebiyet verebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar