Hem dinlenecek hem kitap okuyabilecekler

Hem dinlenecek hem kitap okuyabilecekler
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün öncülüğünde gerçekleştirilen Kent Meydanı Projesi'nin ilk aşamasında hayata geçirilen Cedidiye Kıraathanesi, BelTur A.Ş. tarafından işletilmek üzere düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Başkan Faruk Özlü'nün şehir merkezinde gerçekleştirdiği değişim ve dönüşüm projesi kapsamında Cedidiye Meydanı'nda yer alan bedesten tarzı iş yerleri, hizmete girmeye başladı. 2022 yılının Eylül ayında başlanan 'Kent Meydanı Projesi' kapsamında, Millet Bahçesi ile Cedidiye Meydanı birbirine kavuşturularak Cami-Meydan-Çarşı konsepti oluşturuldu. Eski dükkanların yıkılarak mimari bir yenilemeyle şekillendirildiği meydan, bölge esnaflarının talepleri doğrultusunda bir kıraathane açma fikriyle zenginleştirildi.

BelTur A.Ş. bünyesinde hizmet verecek olan Cedidiye Kıraathanesi, Millet Kıraathanesi'nin küçük bir örneği olarak tasarlandı ve düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Faruk Özlü, Cedidiye Kent Meydanı Projesi'nin bir parçası olan kıraathanenin, Cami-Meydan-Çarşı konseptine uygun olarak tasarlandığını belirterek, "Burası Cedidiye cemaatinin oturup dinlenebileceği, kitap okuyabileceği, sohbet edebileceği nezih bir mekan olacak. Düzce’mize hayırlı olsun" dedi.

Cedidiye Kıraathanesi'nin açılışı, vatandaşlara Konuralp Pilavı ve tatlı ikramı ile sona erdi. Bu yeni mekan, hem dinlenmek isteyenlere hem de kitap okumak isteyenlere hitap ederek şehir merkezine yeni bir sosyal alan kazandırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar